Mică și cochetă: 16 ținute frumoase care îți vor transforma fetița într-o adevărată prințesă!

Toate femeile au fost cândva fete. Și încă din copilărie adorau să se îmbrace frumos. Pentru că o fi ele mici, dar vârsta inocenței tot are nevoie de eleganță. Stilul și moda nu țin cont de vârstă și dacă mamele arată stilat, copilele vor să arate la fel. Și ce poate fi mai drăguț pe lume decât o copilă îmbrăcată frumos? Prin urmare, astăzi vom discuta despre cum au apărut hainele pentru copii și vom prezenta cele mai drăguțe ținute.

Haine pentru fetițe mici

Până la începutul secolului al XX-lea hainele purtate de copii și de bebeluși nu se diferențiau în funcție de sex. Sute de ani la rând, fetițele și băieții se îmbrăcau și se tundeau aproape la fel. Dar odată cu civilizația se dezvolta și vestimentația. Iar capriciile aristocraților au accelerat acest proces.

Treptat, copilele au început să poarte rochițe care imitau ținutele mamelor lor. Apoi, a devenit normal ca acestea să poarte rochițe trei sferturi, cu pantalonași bufanți, care le ajungeau până la glezne. Și pe măsură ce calitatea vieții se îmbunătățea, garderoba fetițelor devenea tot mai variată.

Haine pentru copii mici

Treptat, fetițele au început să poarte rochițe cu zeci de volanașe, bonete, jupoane apretate, crinoline, pălării mari cu ornamente, pantalonași dantelați, ochelari de soare și multe altele. Încet, dar sigur, moda feminină s-a mai relaxat și atât femeile, cât și fiicele lor încep să poarte blugi, pantaloni din piele, hăinuțe cu guler înalt și cămăși din denim. Apar cataloage și reviste de modă cu ținute pentru copii.

Hăinuțe fete 2-3 ani

Impulsul a fost dat de creatoarea de modă Jeanne-Marie Lanvin, care a provocat o mică revoluție în ceea ce privește hainele pentru fetițe la începutul secolului al XX-lea. Totul a început după nașterea fiicei sale, Marguerite Marie-Blanche.

Ca orice mamă, femeia își dorea ca fiica sa să fie cea mai frumoasă și a început să croiască modele de rochii special pentru ea. Modele care s-au dovedit a fi foarte inspirate. Rochiile create de Jeanne-Marie au fost observate de aristocrați care au dorit haine asemănătoare pentru copii lor.

Haine pentru fetițe mici

Printre materialele folosite și promovate de Jeanne-Marie, se numărau mătasea, dantela, catifeaua, organza, tulul etc. Cu alte cuvinte, tot ce-i mai bun. Toate rochiile erau însoțite de accesorii: panglici, fire aurii, paiete, perle, funde etc. Într-un final, modista a ajuns să creeze linii vestimentare pentru fetițe, schimbând pentru totdeauna stilul vestimentar al acestora.

Citește și: Primul an din viața unui copil: Doar părinții vor înțelege căldura și chinul din spatele acestor imagini!