Metoda japoneză de îngrijire a tenului: Iată de ce japonezele îmbătrânesc mai greu

Chizu Saeki este o cosmeticiană din Japonia, care a devenit renumită în anul 2004, odată cu lansarea cărții “Revoluția japoneză de îngrijire a pielii“, în care au fost prezentate mai multe remedii cu adevărat revoluționare de îngrijire a tenului. Chizu este convinsă că pielea poate arăta perfect la orice vârstă și demonstrează acest lucru prin propriul exemplu. Iată câteva remedii pe care merită să le încerci.

1. Nu-ți supraalimenta pielea

Pe zi ce trece, ritualurile de îngrijire a tenului devin tot mai complexe. Peeling, uleiuri, creme, balsamuri, măști, seruri, săpunuri și alte minunății. Câte nu încercăm în căutarea tinereții. În opinia lui Chizu Saeki, această abordare duce la epuizarea epidermei și încalcă metabolismul celular.

Pielea noastră are propriul sistem de susținere bazat pe elastină și colagen. De aceea trebuie să folosim doar acele produse cosmetice care într-adevăr sunt necesare și să consumăm acele produse care stimulează în mod natural producția de colagen în organism – ardei gras roșu, somon, semințe de floarea soarelui, roșii.

2. Practică gimnastica facială

Gimnastica facială tonifică musculatura feței, restabilește elasticitatea tenului, îmbunătățește circulația sângelui și stimulează producția de colagen. Femeile care practică gimnastica pentru față o mai numesc și lifting natural.

Chizu este convinsă că pielea trebuie să se susțină singură, fără cosmetice și lifting facial. Pentru asta, pielea trebuie îngrijită, hrănită din interior și exterior, și antrenată. Iată câteva exerciții care îți vor menține pielea tonifiată.

3. Folosește o mască din fibră pentru ten

Datorită lui Chizu Saeki măștile comprimate din fibră au devenit populare în toată lumea. Masca poate fi aplicată în fiecare zi și este ideală pentru curățarea pielii de impurități, menținerea tenul hidratat și reducerea ridurilor. O mască hidratantă poate fi confecționată acasă, aplicând pe față mai multe șervețele pentru ten.

Șervețelele se aplică pe față, începând de la nas și zona nazolabială, trecând spre frunte, ochi și obraji, și terminând cu bărbia și gâtul. Șervețelele se înmoaie în decoct de salvie, mușețel sau gălbenele (pentru eliminarea iritațiilor și hidratare); în suc de castraveți (pentru tonifiere, hidratare și albire pigmentară); în ceai verde răcit (pentru eliminarea inflamațiilor și roșeții).

4. Hrănește pielea din interior

Principalul motiv care determină deteriorarea pielii (pe lângă expunerea la soare) este nutriția. Ești ceea ce mănânci. Dacă dieta ta conține mult zahar, alimente grase, prăjite sau picante, pielea ta va arăta corespunzător. Și invers. Dacă rația ta alimentară va include produsele de mai jos – pielea își va recăpăta sănătatea de odinioară. Iată care sunt recomandările lui Chizu Saeki cu privire la nutriție:

– cel puțin 1,5 litri de apă pe zi;

– după 30 de ani, înlocuiește treptat carnea cu fructe de mare;

– mâncă de 5 ori pe zi în porții mici;

– include mai multe fructe și legume în dieta ta;

– consumă lactate fermentate și alge marine;

5. Curăță pielea minuțios

Chizu nu acceptă curățarea pielii cu exfolianți și peelinguri chimice agresive. Cosmeticiana promovează o procedură lungă, dar blândă:

1. Încălzește crema demachiantă în palme;

2. Aplică produsul pe cinci zone: întâi pe frunte și obraji, apoi pe bărbie, nas și gât;

3. Aplică crema ușor, deplasându-te de-a lungul liniilor de masaj;

4. Repetă procedura de două ori, apoi îndepărtează produsul;

5. Pune pe față un prosop înmuiat în apă caldă;

6. După ce se răcește, înmoaie prosopul în apă rece și pune-l pe față timp de 5 minute, apoi pune din nou un prosop cu apă caldă.

7. Aplică un peeling ușor, acoperind fața cu șervețele tăiate.

8. Clătește fața peste 15 minute.

Citește și: Iată de ce japonezele au un păr atât de frumos: 4 reguli pe care nu le încalcă niciodată!