Menține tinerețea pielii: 4 tratamente cu gheață pentru un ten odihnit și strălucitor!

Un cub de gheață poate face adevărate minuni cu tenul tău. Acest remediu simplu și eficient are efect anti-imflamator, împrospătează pielea, te ajută să lupți împotriva pungilor de sub ochi și acneei, estompează ridurile și întinerește tenul. Efectul său se face simțit deja după 5 minute, iar pe termen lung o asemenea procedură te poate ajuta să arăți mai tânără cu 4-5 ani, fără să apelezi la plasticieni.

Cuburi de gheață pentru față

Sună surprinzător, dar gheața poate fi folosită ca bază pentru machiaj. Vei avea nevoie de un singur cub de gheață. Masează pielea cu ajutorul acestuia până când cubul va fi pe jumătate topit și așteaptă până pielea se usucă complet. După care aplică crema hidratantă sau machiajul, așa cum o faci de obicei. Metoda este foarte eficientă, deoarece gheața combate porii dilatați și nivelează secreția de sebum.

Tratând pielea cu gheață în fiecare dimineață, deja peste câteva săptămâni vei observa cum tenul tău va deveni proaspăt, odihnit și strălucitor. Gheața curăță pielea de impurități, atenuează acneea, diluează ridurile și cearcănele de sub ochi. Datorită acesteia, pielea feței devine mai elastică și mai rezistentă, iar chipul mai senin și mai expresiv.

Cuburi de gheață pentru ten

De altfel, cuburile de gheață s-au dovedit a fi utile și pentru machiajul sprâncenelor. Acestea servesc ca analgezic natural pentru calmarea durerii, ameliorând inflamațiile la nivelul pielii. Iar vara pot fi folosite pentru tratamentul arsurilor de soare, care afectează starea tenului. Printre altele, gheața hidratează foarte bine pielea uscată.

Pentru a spori proprietățile curative și terapeutice ale gheții, poți pregăti cuburi de gheață speciale, congelând soluții din plante medicinale cu adăugarea de uleiuri esențiale. Un astfel de tratament nu doar va curăța și va hidrata pielea, ci va preveni erupțiile cutanate și îmbătrânirea prematură a tenului.

Ai grijă zilnic de pielea și sănătatea ta și nu uita că frumusețea trebuie susținută atât din exterior, cât și din interior.

Citește și: Uleiul de cocos pentru ten: Scapă de riduri în doar 30 de zile!