Manichiura pentru unghii scurte: 50 de modele delicate, la modă în 2021-2022!

Multe femei sunt convinse că pot avea o manichiură elegantă numai cu unghii lungi. Dar adevărul e că unghiile scurte pot fi la fel de grațioase și feminine ca cele lungi, deoarece nu contează mărimea, ci designul acestora. Poți avea o manichiură grațioasă și ireproșabilă chiar și cu unghii scurte, dacă știi să alegi corect stilul, textura și cromatica lor.

În plus, unghiile scurte sunt ușor de îngrijit, sunt practice, confortabile și pot fi purtate nestingherit, atât la evenimente speciale, cât și la birou. Există multe variante cu un aspect modern și interesant. Iată 50 de modele din care să te inspiri.

Modele unghii scurte negre

Manichiura neagră clasică arată respingător pe unghii scurte. Tonurile monocrome trebuie diluate cu pietre, imprimeuri și sclipici, altfel manichiura va avea un efect deprimant. Alege opțiuni delicate, cochete, feminine, îmbinând tonurile întunecate cu tonuri vibrante și expresive.

Modele unghii roșii scurte

O astfel de manichiură e numai bună pentru zilele însorite de vară. Expresivă, vibrantă, ademenitoare, romantică. Perfectă pentru femeile cochete și sigure de sine. Dacă îți arde de experimente, îți poți face manichiura diferit pe fiecare mână în parte sau poți combina mai multe nuanțe expresive, după cum au făcut femeile de mai jos. La urma urmei, frumusețea unei femei începe de la vârful unghiilor.

Modele unghii scurte roz

Modelele de culoare roz sunt aproape la fel de populare ca modelele albe și nud. Nu e de mirare, pentru că o astfel de manichiură este expresivă, elegantă și arată cât se poate de natural.

Nuanțele bej, crem sau roz pudrat vor adăuga unghiilor tale un pic de blândețe și delicatețe firească, care ne lipsește atât de mult în ziua de azi. Pe de altă parte, ca manichiura să nu arate mult prea infantilă, ea poate fi diluată cu nuanțe întunecate sau cu diferite modele.

Modele unghii scurte albastre

Unghiile scurte, de formă rotundă, ovală sau pătrat moale sunt un teren excelent pentru oja albastră. Pe unghii scurte, nuanțele deschise de albastru arată grozav, mult mai grațios decât pe modele întunecate. Degetele capătă un aspect natural și feminin. Pe de altă parte, unghiile albastre fac pereche bună cu tonuri negre, albe, galbene, roz, bej, cu figuri abstracte, geometrice și motive florale.

Unghii nud scurte

Unghiile nud arată natural, îngrijit și contemporan, în special modelele scurte. Și din câte știm, nimic nu este mai feminin decât naturalețea. Pentru a adăuga expresivitate imaginii tale, manichiura nude poate fi completată cu accente metalice și strălucitoare.

O manichiură în tonuri delicate de bej, crem, roz-pudrat sau gri-deschis poate fi asociată cu orice ținută și va înfrumuseța mâinile oricărei femei. Mai ales dacă e completată cu sclipici, care adaugă unghiilor expresivitatea de care au nevoie.

Unghii scurte galbene

Da, este un design pretențios, în schimb arată natural și armonios. Chiar nu e cazul când galbenul este obositor, stringent sau bolnăvicios. Nuanța este mai degrabă calmă decât vibrantă. Nu întâmplător, Institutul Culorii Pantone a numit această nuanță una din cele mai importante culori ale anului 2021.

Modele de unghii portocalii scurte

Unghiile portocalii sunt neobișnuit de gingașe, feminine și atrăgătoare. Ele adaugă prospețime, profunzime și eleganță oricărei ținute, iar unghiilor le dau un colorit irepetabil, capabil să transforme complet mâinile unei femei.

Modele de unghii scurte albe

Cu cât mai scurt, cu atât mai bine. Matematica e simplă: unghii scurte înseamnă unghii îngrijite. Iar unghii îngrijite înseamnă unghii frumoase. Astfel de modele sunt potrivite pentru toate ocaziile și se asociază armonios cu orice ținută. Unghiile scurte acceptă cu drag chiar și un decor sofisticat.

Unghii scurte mate

Unghiile cu acoperire mată au un aspect deosebit de profund, nobil și laconic, dar în același timp, suficient de expresiv pentru a te scoate în evidență. Unghiile pastelate cu finisaj mat arată foarte delicat și îngrijit, și pot fi purtate indiferent de anotimp. Aspectul sobru al lor poate fi diluat cu tonuri pastelate moi, cu dungi sau cu nuanțe vibrante.

Unghii pătrate scurte

Forma pătrată a unghiilor este populară datorită spiritului practic, dar și pentru că este relativ ușor de pilit. Unghiile pătrate sunt stilate, practice, pot fi asociate cu orice ținută și sunt mai puțin sensibile la lovituri.

Citește și: Manichiura pentru aristocrate: Top 7 nuanțe de unghii solicitate în cele mai scumpe saloane!