Manichiura pentru unghii scurte: 5 sfaturi ca unghiile să arate spectaculos!

Mâinile îngrijite și unghiile frumoase sunt atributul fiecărei femei care se respectă și știe să-și aprecieze adevărata valoare. Unghiile reflectă personalitatea și individualitatea unei femei și se cuvine să fie îngrijite. Iar pentru o manichiură frumoasă și îngrijită nu ai nevoie neapărat de unghii lungi.

Unghiile scurte pot fi la fel de grațioase și feminine ca cele lungi, deoarece nu contează mărimea, ci designul acestora. Poți avea o manichiură grațioasă și ireproșabilă chiar și cu unghii scurte, dacă știi să alegi corect stilul, textura și cromatica lor.

În plus, unghiile scurte sunt ușor de îngrijit, sunt practice, confortabile și pot fi purtate nestingherit, atât la evenimente speciale, cât și la birou. Iată 5 trucuri care îți vor face unghiile să arate spectaculos.

Modele de unghii scurte cu gel

#1. Dacă vrei ca degetele tale să pară mai lungi, folosește ojă în culori pastelate, un pic mai luminoase decât tonalitatea obișnuită a pielii. Culorile pastelate sunt moi, delicate și foarte feminine. Tonalitatea moale a lor îți permite să le asociezi cu haine de aceeași culoare, dar și să te joci cu contrastele, îmbinând nuanțe principial diferite.

#2. Dacă nu te poți lăuda cu degete subțiri, iar unghiilor tale le lipsește un pic de rafinament feminin, le poți face mai grațioase folosind o acoperire lucioasă, în tonuri întunecate sau pastelate. Luciul diluează aspectul neglijent al unghiilor și distrage atenția de la degete.

#3. Dar fii atentă – acoperire lucioasă nu înseamnă unghii cu sclipici! Manichiura cu glitter și sclipici arată proaspăt, luxos și expresiv, dar nu și pe unghii scurte. Aurul, argintul, marmura, strasurile, sclipiciul, nuanțele metalice și cuarțul îți vor face degetele să pară mai scurte, iar unghiile mai mici.

Adaugă 1-2 accente strălucitoare. Astăzi e la modă să acoperi doar una sau două unghii cu sclipici. În rest, folosește o acoperire mată sau una lucioasă, dar doar pe tonuri neutre și pastelate.

#4. În afară de tonurile pastelate (bej, azuriu, turcoaz, roz-deschis, roz-pudrat, liliac-pal, nisipos, bleu, mentă, sakura, nuanțe palide de galben și oranj stins), pe unghii scurte arată bine tonurile întunecate, însă doar cu aspect de gel.

#5. Dacă vrei să adaugi puțină expresivitate manichiurii tale, poți folosi un model. Stiliștii recomandă modele minimaliste (deoarece unghiile sunt mici) și linii verticale. Liniile verticale alungesc vizual unghiile, le fac să pară mai subțiri și le adaugă rafinament.

Bonus: Unul din cele mai populare stiluri de manichiură pentru unghii scurte, este manichiura franțuzească. Dar french-ul contemporan nu mai e doar un vârf alb și o culoare neutră a unghiilor, ci poate lua orice formă și culoare, în dependență de preferințele tale. În articolul de mai jos poți găsi cele mai actuale idei!

Citește și: Manichiura franțuzească: 36 de modele superbe, care se poartă în 2021-2022!