Manichiura pentru plinuțe: Iată ce modele să porți și ce modele să eviți

Din cele mai vechi timpuri, degetele lungi și grațioase erau considerate un simbol al aristocrației. Și visul tuturor femeilor era să aibă degete subțiri și frumoase, ca la pianiști. Din păcate, puține femei se pot lăuda cu o siluetă subțire sau cu absența kilogramelor în plus. Surplusul de greutate se poate acumula în diferite locuri, inclusiv pe degete. De aceea, manichiura trebuie să arate corespunzător.

Ce fel de unghii să porți dacă ești plinuță?

1. Dacă vrei ca degetele tale să pară mai lungi, folosește ojă în culori pastelate, un pic mai luminoase decât tonalitatea obișnuită a pielii. Culorile pastelate sunt moi, delicate și foarte feminine. Tonalitatea moale a lor îți permite să le combini cu haine de aceeași culoare, dar și să te joci cu contrastele, îmbinând nuanțe principial diferite.

2. Dacă nu te poți lăuda cu degete subțiri, iar unghiilor tale le lipsește un pic de rafinament feminin, le poți face mai grațioase folosind o acoperire lucioasă, în tonuri întunecate sau pastelate. Luciul diluează aspectul neglijent al unghiilor și distrage atenția de la degete.

3. Dacă vrei să adaugi puțină expresivitate manichiurii tale, poți folosi un model. Stiliștii recomandă modele minimaliste și linii verticale. Liniile verticale alungesc vizual unghiile, le fac să pară mai subțiri și le adaugă rafinament.

Ce stiluri să eviți dacă ești plinuță?

1. Evită unghiile pătrate, deoarece fac degetele să pară masive și scurte. Renunță la acest stil în favoarea unghiilor rotunde, ovale sau migdală. În cel mai rău caz, încearcă un pătrat rotunjit.

2. De asemenea, renunță la manichiura în carouri care e tot mai populară pe zi ce trece. Un astfel de stil face unghiile mai late, subliniind imperfecțiunile lor. Manichiura în carouri arată bine numai pe degete foarte subțiri.

3. Spuneam mai devreme că acoperirea lucioasă dă bine când vorbim de degete groase. Dar fii atentă – acoperire lucioasă nu înseamnă unghii cu sclipici! Manichiura cu glitter și sclipici arată proaspăt, luxos și expresiv, dar nu și pe unghii scurte. Aurul, argintul, marmura, strasurile, sclipiciul, nuanțele metalice și cuarțul îți vor face degetele să pară mai scurte, iar unghiile mai mici.

Citește și: Ce fuste să porți ca să pari mai slabă: 5 stiluri care îți vor subția silueta!