Manichiură pentru femeile 45+: Formă, culoare, design!

Manichiura este o componentă importantă a imaginii unei femei, așa că majoritatea doamnelor dedică mult timp îngrijirii unghiilor și mâinilor. Este important să vă mențineți pielea hidratată și netedă. Cuticula – prelucrată cu atenție, unghiile-curate. Cu toate acestea, merită să citiții câteva dintre recomandările meșterilor de manichiură.

Forma
Iubitori de unghii stiletto lungi și ascuțite devin din ce în ce mai puțini. Și asta este bine. Această formă se potrivește rareori cuiva și, pe mâinile unei doamne de afaceri sau a unei gospodine minunate, arată foarte ciudat.

Cea mai bună formă este ovală. Este versatil și lungește vizual degetele. Forma pătrată nu este pentru toată lumea. Unghiile pătrate pot fi purtate de femeile care au degetele lungi și subțiri. Dacă degetele sunt scurte, atunci unghiile pătrate vor accentua doar această caracteristică.

Culoarea ojei
În general se vorbește că cea mai bună nuanță a ojei pentru femeile cu vârsta peste 45 de ani este, nudă. Ei bine, mulți meșteri nu sunt de acord cu acest lucru. Momentul este că o astfel de acoperire îmbătrânește foarte mult, atrăgând atenția asupra semnelor îmbătrânirii – venele proeminente, pielea imperfectă și cele mai mici defecte în prelucrarea cuticulei.

Dacă doriți să aveți o manichiură „puțin vizibilă”, este mai bine să alegeți un strat transparent sau roz deschis.

În ceea ce privește culorile strălucitoare, atunci trebuie să țineți cont de imaginea generală a unei femei. O doamnă de afaceri care preferă clasicul nu ar trebui să-și vopsească unghiile într-un galben strălucitor. Ar fi mai bine să alegeți tonuri mai calme.

Există multe opțiuni pentru designul unghiilor:

French. Manichiura franceză este un clasic care poate fi purtat la orice vârstă. Pentru doamnele care preferă un stil clasic de îmbrăcăminte, un sacou, atunci este perfect.

Lună. De fapt, aceast model este contradictoriul celui French, în locul unde crește cuticula se schițează imaginea unei luni.

Ombre. O tehnică interesantă care se potrivește tuturor. În funcție de alegerea nuanțelor, ombre-ul poate fi discret și atrăgător.

Acuarelă. Acoperirea se efectuează cu lacuri speciale. Acum, în tendință sunt desene în tehnica de acuarelă, realizate sub formă aleatorie pe un fundal de picături colorate.

Design pe bază de apă. Această tehnică este din nou la modă. Această tehnică aparține categoriei designului mai complex, iar executarea sa necesită utilizarea de materiale și instrumente speciale și nu fiecare maestru o va putea face.

Design de artă. Aceasta este o versiune unică a manichiurii, în timpul căreia maestrul desenează o mini-imagine pe unghie. Acest design arată impresionant și poate fi complet diferit.