Manichiura ombre: 30 de idei din care să te inspiri

Unghiile ombre sunt un stil de manichiură prin care se obține un gradient de culoare. Ele îmbină clasicul cu modernul și e tot de ce are nevoie o femeie elegantă pentru a ține pasul cu moda.

De regulă, o nuanță deschisă se transformă treptat într-un ton închis, de la bază spre vârf, dar funcționează și formula inversă. Tehnica ombre este o modalitate excelentă de a da un plus de originalitate manichiurii tale.

Modele unghii ombre nud

Unghiile nud arată natural, îngrijit și contemporan, în special modelele scurte. O manichiură în tonuri nud poate fi asortată cu orice ținută și va înfrumuseța mâinile oricărei femei. Mai ales dacă e completată cu sclipici, care adaugă unghiilor expresivitatea de care au nevoie.

Modele unghii ombre roz

Modelele de culoare roz sunt aproape la fel de populare ca modelele nud. Nu e de mirare, pentru că o astfel de manichiură este expresivă, elegantă și arată cât se poate de feminin. Pe de altă parte, ca manichiura să nu arate mult prea infantil, ea poate fi diluată cu nuanțe profunde, cu sclipici, cu modele sau cu gradient de culoare.

Modele unghii ombre albastre

Albastrul face pereche minunată cu glitterul și desenele abstracte. Nuanțele de albastru, cu finisaj lucios sau mat, adaugă mâinilor eleganță și rafinament. Culoarea te va evidenția din mulțime și îți va da un aer nobil și manierat. Stilul ombre dublează acest efect.

Modele unghii ombre galbene

O astfel de manichiură nu se demodează niciodată. Expresivă, vibrantă, ademenitoare, romantică. Perfectă pentru femeile cochete și sigure de sine. Dacă îți arde de experimente, îți poți face manichiura diferit pe fiecare mână sau poți combina galben cu portocaliu, după cum au făcut femeile de mai jos.

Modele de unghii ombre colorate

Vara se poartă culori vibrante, nuanțe neon, tonuri galbene, portocalii, roșii, roz, verzi, fucsia, culoarea piersicii, culoarea sakurei etc. Manichiura trebuie să reflecte personalitatea și starea de spirit a unei femei. Și nu se cuvine ca sufletul să vibreze, iar unghiile nu.

Modele unghii ombre scurte

Experiența arată că unghiile scurte pot fi la fel de grațioase și feminine ca cele lungi, pentru că nu contează lungimea, ci designul acestora. Poți avea o manichiură grațioasă și ireproșabilă chiar și cu unghii scurte, dacă știi să alegi stilul, textura și cromatica lor. Stilul ombre se potrivește chiar și pentru unghii scurte sau mici.

Modele unghii ombre lungi

Cea mai elegantă manichiură se face pe unghii lungi. Ele oferă mai mult spațiu de manevră și arată bine atât cu acoperire lucioasă, cât și cu ojă mată. Iată câteva modele din care să te inspiri.

Citește și: Manichiura pentru aristocrate: Ce nuanțe poartă cele mai bogate femei!