Stilist: Dacă manichiurista face aceste 5 lucruri, schimbă imediat salonul!

O manichiură frumoasă și îngrijită este importantă atât pentru aspectul fizic al unei femei, cât și pentru starea de spirit și încrederea de sine a ei, nu întâmplător, manichiura este unul dintre cele mai populare ritualuri de frumusețe din lume.

Să găsești o persoană care să-ți facă unghiile nu-i greu. E greu să găsești o persoană care să muncească cu atitudine. Iată 5 lucruri pe care nu trebuie să le tolerezi niciodată.

1. Manichiurista se plânge de viață grea

Femeile merg la salon nu numai pentru unghii, ci și pentru relaxare. La fel cum oamenii merg la restaurant, nu numai pentru mâncare, ci și pentru atmosferă. Nimănui nu-i place să asculte despre problemele altora, pentru că fiecare are cu carul. La urma urmei, vii la salon să te relaxezi, nu să faci consiliere psihologică, să te simți vinovată sau să-i ușurezi munca cuiva.

2. Masa de lucru este dezordonată

După fiecare client, manichiurista trebuie să-și curețe locul de muncă: să îndepărteze resturile, să curețe lampa, să dezinfecteze ustensilele și să creeze senzația de ordine și prospețime, ca următorul client să se simtă bine. Dacă manichiurista este prea leneșă ca să șteargă masa, crezi că mai curăță ustensilele? Dezordinea denotă lipsă de respect față de client și față de propria muncă.

3. Manichiurista dă sfaturi pe care nu le-ai cerut

Dacă lucrezi în servicii, dorința clientului trebuie să fie inspirația ta. Și dacă clientul știe ce vrea, nu trebuie să îl convingi să încerce altceva. Firește că părerea unui profesionist este adesea obiectivă, dar cuvântul clientului trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Dacă clientul este sigur în dorințele sale și nu îți cere sfatul, nu te implica – el știe mai bine ce ojă, ce lungime și ce aplicații vrea.

4. Manichiurista îți impune servicii suplimentare

Majoritatea lucrătorilor din domeniul serviciilor sunt capabili să propună un serviciu suplimentar într-un mod discret și elegant. Dar sunt și alții cărora le lipsește tactul. Impunerea nerușinată a unor servicii suplimentare, încercarea de a pune presiune asupra sentimentului de vinovăție și ignorarea crasă a refuzului sunt un motiv pentru a rupe legătura cu aceste persoane.

5. Manichiurista nu e concentrată

Dacă manichiurista nu se concentrează asupra procedurii și se distrage la telefon sau vorbește cu colegii ori de câte ori are ocazia, înseamnă că ai plătit bani degeaba. Un asemenea comportament este un lucru obișnuit pentru unii angajați din acest domeniu. Dar această atitudine poate fi și trebuie taxată.

Citește și: Eleganța înseamnă simplitate: 12 ținute superbe în stil minimalist!