Manichiura la 60 de ani: De ce o femeie 60+ ar avea nevoie de unghii frumoase?

Odată am auzit o conversație între două femei 60+, care stăteau pe o bancă și contemplau în tihnă priveliștea din jur. La un anumit moment, tăcerea a fost întreruptă de una din ele, care a spus ironic că vrea să-și facă manichiura. La care cealaltă a reacționat acid, reproșându-i: la ce bun? Și ambele au izbucnit în râs.

Într-adevăr, la ce bun unei femei 60+ o manichiură modernă? Manichiura nu te va face mai tânără, nu te va face mai frumoasă, costă bani și, la urma urmei, în fața cui să o etalezi?

Conversația lor m-a pus pe gânduri. În primul rând mă întrebam de ce femeile noastre nu știu să-și aprecieze feminitatea. Sau mai bine zis, nu vor să facă acest lucru. De ce ele sunt gata să aibă grijă de toți cei care-i înconjoară: soț, părinți, copii, nepoți, dar uită să aibă grijă de ele? Și de ce bunicuțele noastre arată mai bătrâne decât cele din Occident, chiar dacă au aceeași vârstă? Despre acest lucru am scris în articolul de mai jos.

Citește și: De ce bunicuțele noastre nu arată la fel de bine ca cele din Occident? 3 motive care te vor pune pe gânduri!

Dar revenind la manichiură. Eu sunt ferm convinsă că frumusețea unei femei începe de la vârful unghiilor și manichiura este esențială pentru imaginea unei femei, atât la 30, cât și la 60 de ani. Iar pentru o manichiură bună, nu e neapărat să plătești. O manichiură bună înseamnă mai întâi de toate unghii îngrijite frumos.

Și pentru asta nu trebuie să mergi la salon în fiecare săptămână. Te poți descurca la fel de bine și acasă, pentru că o manichiură îngrijită înseamnă unghii tăiate, rotunjite; cuticule impecabile, fără răni și resturi de piele uscată, și o piele bine hidratată. Pentru hidratare, după ce ți-ai scurtat și pilit unghiile, se recomandă să le înmoi în apă caldă cu ulei de măsline. Mâinile îngrijite și unghiile frumoase sunt atributul fiecărei femei care se respectă pe sine însăși și știe să-și aprecieze adevărata valoare.

De altfel, o manichiură îngrijită nu te va împiedica să speli vesela, să dai cu aspiratorul sau să toci legumele ca un bucătar profesionist. Iar dacă porți mănuși de protecție în timp ce faci curat, unghiile își vor menține aspectul îngrijit pentru și mai mult timp.

Păi și de ce avem nevoie de manichiură, la urma urmei? Din punctul meu de vedere, unghiile îngrijite frumos îmbunătățesc starea de spirit și încrederea în sine a unei femei. Indiferent de cifra din pașaport. Și nimic nu înfrumusețează și nu întinerește o femeie mai bine decât armonia interioară și încrederea în sine și în propria frumusețe.

Citește și: Manichiura pentru aristocrate: Top 7 nuanțe de unghii solicitate în cele mai scumpe saloane!