Manichiura în două culori: 100 de idei originale pentru femei de toate vârstele!

Toate femeile vor să arate elegant, stilat și atrăgător, dar după cum bine știi, frumusețea exterioară a unei femei începe de la vârful unghiilor. Vrem nu vrem, chiar și aici trebuie să ținem pasul cu moda. Și una din cele mai populare tendințe din ultimii ani sunt unghiile în două tonuri. Ele adaugă look-ului prospețime, expresivitate și rafinament. Hai să vedem care sunt cele mai inspirate culori și cele mai populare modele!

Modele de unghii french colorate

Manichiura franțuzească este din nou în vogă! Tot mai multe femei aleg acest stil, în special pentru unghii scurte, care arată mult mai natural și autentic decât cele lungi și sunt mai comode pentru viața de zi cu zi.

De altfel, manichiura franțuzească nu mai e doar un vârf alb și o culoare neutră a unghiilor, ci poate lua orice formă și culoare, în dependență de preferințele tale. De regulă, designul unghiilor french este minimalist. Dar pentru un plus de expresivitate, în loc de vârfuri albe, unghiile pot fi decorate cu dungi de diferite culori, pietricele sau tranziții ombre.

Unghii semilună modele

Industria frumuseții și manichiura se schimbă într-un ritm atât alert, încât în locul modelelor clasice apar noi și noi variante, populare în rândul femeilor de toate vârstele. Până și forma clasică a manichiurii franțuzești cunoaște variații. Una din principalele tendințe ale noului deceniu sunt modelele de unghii french inversat. Tot aici includem și unghiile de tip semilună, când în loc de vârf e scoasă în evidență lunula (zona albă de la baza unghiei).

Unghii în două culori cu model

Deși unghiile în două tonuri nu duc lipsă de expresivitate, de regulă, și ele au nevoie de modele. Motivele văratice (frunze, crenguțe, flori, fluturi, nori, libelule etc) sunt mereu binevenite, deoarece subliniază firea delicată a unei femei. Dar și figurile abstracte, geometrice sau animal print îți pot înfrumuseța manichiura.

De altfel, chiar și a doua culoare poate reprezenta un model. De exemplu, o dungă albastră sau lila pe fundal nud. Surprinzător, dar în acest caz, anume culoarea secundară devine dominantă și dă tonul întregii imagini.

Modele de unghii în două culori cu sclipici

Aurul, nuanțele metalice, marmura, cuarțul nu se demodează niciodată. Ele arată întotdeauna proaspăt, luxos și expresiv. Dacă minimalismul ascetic nu e pe placul tău, întotdeauna poți completa o manichiură în două tonuri cu pietricele, sclipici, dungi și alte detalii neobișnuite, care te vor evidenția din mulțime și îți vor îmbunătăți starea de spirit. Contrastul dintre culori, forme și textură va adăuga unghiilor tale prospețime și expresivitate, făcându-le mult mai pretențioase, în sensul bun al cuvântului.

Unghii în nuanțe diferite

Unele femei merg mult mai departe și își fac manichiura diferit pe fiecare mână în parte. Acest stil este foarte solicitat în ultimii ani așa că dacă ai mers întotdeauna pe soluții clasice, poate că acum e momentul să încerci ceva nou! La sigur nu vei arăta deplasat.

Modele de unghii ombre în două culori

Unghiile ombre sunt un stil de manichiură prin care se obține un gradient de culoare. Paleta gradientelor de culoare este vastă, iar unele femei folosesc două culori pe aceeași mână pentru un efect și mai pronunțat.

Unghiile ombre îmbină clasicul cu modernul și e tot de ce are nevoie o femeie elegantă pentru a ține pasul cu moda. Acestea arată expresiv și laconic. De regulă, o nuanță mai deschisă se transformă treptat într-un ton închis, de la bază spre vârf, dar e actuală și formula inversă.

Modele de unghii în două tonuri pastelate

Culorile pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu) sunt considerate feminine, delicate și curate. Acestea sunt binevenite indiferent de context și întineresc imaginea oricărei femei. Tonalitatea moale a lor îți permite să le combini cu haine de aceeași culoare, dar și să te joci cu contrastele, îmbinând nuanțe principial diferite. O astfel de manichiură este considerată gingașă și feminină. Mai multe modele similare poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: Manichiura fină: 100 de modele delicate, care îți vor sublinia feminitatea!

Manichiură în două tonuri expresive

Acest tip de manichiură este destul de periculos și controversat, deoarece nuanțele vibrante și expresive sunt mai greu de asociat între ele, decât tonurile pastelate. Ca să fii sigură că nu dai greș, am pregătit pentru tine un șir de combinații corecte, ținând cont de cercul de culori a lui Itten. O astfel de manichiură e numai bună pentru zilele însorite de vară. Expresivă, vibrantă, ademenitoare, romantică. Perfectă pentru femeile cochete și sigure pe sine.

Unghii mate în două culori

Nuanțele mate au un aspect deosebit de profund, nobil și laconic, dar în același timp, sunt suficient de expresive pentru a te scoate în evidență. Mai ales când există un contrast între suprafețele mate și sclipici. Recomandarea noastră este să alegi culori nobile și profunde precum bordo, albastru-închis, negru, gri, verde-smarald, maro etc, care pot fi asociate cu nuanțe moi, pastelate, sau din contra, cu reflexe metalice.

Manichiura clasică în două culori

Dacă nu știi ce să alegi, alege combinațiile clasice și niciodată nu vei da greș. Clasicul, de aia e clasic, că nu moare niciodată. Baza tradițională pentru manichiura clasică este roșu, bej, maro, albastru, gri, negru, nud sau alb. Și combinațiile acestora. Asociind nuanțe clasice, rezultatul va fi întotdeauna impecabil.

Modele de unghii în două culori 2021-2022

Există diferite modele de unghii în două tonuri și la sigur vei găsi stilul care ți se potrivește cel mai bine. Dacă modelele de mai sus nu sunt pe gustul tău, îți propunem să-ți iei doza de inspirație studiind ideile de mai jos.

Citește și: Manichiura cu fluturi: 100 de modele superbe pentru vara anului 2021!