Manichiura franțuzească: 30 de idei din care să te inspiri!

După cum bine știi, french-ul contemporan nu mai e doar un vârf alb și o culoare neutră a unghiilor, ci poate lua orice formă și culoare, în dependență de preferințele tale.

În locul modelelor clasice apar variante noi, populare în rândul femeilor de toate vârstele. Până și forma clasică a manichiurii franțuzești cunoaște variații. Dar astăzi vom discuta anume despre french-ul clasic, care nu se demodează niciodată și rămâne alegerea preferată a tuturor.

Manichiura franțuzească cu gel

Istoria manichiurii franțuzești nu a început în Franța, ci în Statele Unite ale Americii, la începutul anilor 70′. Fondatorul brandului ORLY, Jeff Pink, a primit sarcina de a crea un stil de manichiură care să se potrivească tuturor actrițelor de cinema, indiferent de ținutele folosite în filme. Uite așa s-a născut unul dintre cele mai populare concepte de unghii contemporane.

Multe femei consideră manichiura french o opțiune plictisitoare, dar se înșală amarnic, din moment ce există o mulțime de modalități de a face unghiile să arate modern și neobișnuit. Totul depinde de creativitatea și imaginația ta.

Manichiura franțuzească cu ojă semipermanentă

Manichiura french pare să aibă o infinitate de variații, începând cu opțiuni apropiate de clasic, și terminând cu variante ultra moderne, spectaculoase și chiar excentrice.

Indiferent de variații, principiul rămâne același: suprafața de bază a unghiei se vopsește într-un anumit ton, iar vârful, în altul. Nu trebuie decât să găsești fasonul care vibrează în același ritm cu dispoziția ta.

Manichiura franțuzească cu modele

Cu toate că unghiile în stil french sunt destul de expresive, de regulă, și ele au nevoie de modele. Motivele florale și vegetale (frunze, crenguțe, flori, fluturi etc) sunt mereu binevenite, deoarece subliniază firea delicată a unei femei.

Unghiile ovale arată superb cu modele florale, cele pătrate pot fi completate cu abstracții simple, iar unghiile mici și rotunde fac un tandem perfect cu decorul minimalist.

Manichiura franțuzească cu sclipici

Strasurile și nuanțele metalice revin cu o frecvență de invidiat în tendințe și nu plictisesc niciodată. Acestea arată expresiv atât pe vârfuri, cât și la rădăcini. Indiferent de stil, ele vor adăuga unghiilor tale prospețime și expresivitate, iar datorită contrastului dintre mat și strălucitor, manichiura va arăta întotdeauna fresh și contemporan.

Manichiura franțuzească semipermanentă

Manichiura french a fost gândită ca manichiură pentru unghii scurte, indiferent dacă ai unghii ovale, rotunde sau pătrate. Însă sugestia noastră este să experimentezi cu forma unghiilor tale, încercând french pe diferite forme și lungimi, efectul este răsunător. La urma urmei, tuturor ne place să arătăm diferit.

Manichiura clasică franțuzească

Prima vedetă care a încercat manichiura franțuzească a fost Barbara Streisand, care a apărut cu o astfel de manichiură într-un unul din show-urile lui Johnny Carson. Iar mai târziu, tendința a fost preluată de celebra interpretă Cher. Astăzi, acest tip de manichiură poate fi observat pe covoarele roșii de la Hollywood mai frecvent, decât oricare altul.

Uite cum o combinație, aparent, banală, dintre 2 tonuri simple, aproape neutre, poate face o adevărată revoluție în lumea modei. Manichiura french se asociază bine atât cu ținute casual, cât și cu ținute pentru ocazii romantice, birou sau întâlniri de afaceri.

Citește și: Subliniază-ți frumusețea prin unghii: 20 de idei pentru o pedichiură perfectă!