Manichiura fină: 30 de idei care îți vor sublinia eleganța!

Un aspect feminin și grațios este aproape imposibil fără o manichiură frumoasă. Manichiura a devenit sinonim cu feminitatea și orice femeie care se respectă încearcă să confere unghiilor sale un aspect cât mai proaspăt, rafinat și îngrijit.

De regulă, femeile vor modele de unghii care să arate original și spectaculos, dar să nu fie mult prea pretențioase. Iată 30 de modele care îți vor sublinia feminitatea și te vor transforma într-o adevărată aristocrată.

Modele de unghii french colorate

După cum bine știi, french-ul contemporan nu mai e doar un vârf alb și o culoare neutră a unghiilor, ci poate lua orice formă și culoare, în dependență de preferințele tale. Până și forma clasică a manichiurii franțuzești cunoaște variații. Avem french inversat (cu dunga la bază), french cu dunga ruptă, french cu diferite aplicații și modele geometrice sofisticate.

Modele de unghii albe cu desene

Tonurile lăptoase sunt o alegere excelentă pentru o femeie contemporană, care ține pasul cu moda. Chiar dacă te gândești la alb ca la o culoare nu foarte veselă, experiența arată că manichiura albă poate arăta proaspăt și expresiv, dacă tonurile sunt asortate corect. Ea poate fi completată cu efect de marmură, glitter, pietricele, modele sau gradient.

Modele de unghii nud

O manichiură în tonuri delicate precum bej, crem, alb, roz-pudrat sau gri-deschis poate fi asortată cu orice ținută și va înfrumuseța mâinile oricărei femei. Mai ales dacă e completată cu sclipici sau cu flori, care adaugă unghiilor expresivitatea de care au nevoie. Deși sunt considerate modele clasice, în prezent există multe variante cu un aspect modern și interesant.

Modele de unghii cu efect de marmură

Manichiura cu efect marmură nu se demodează niciodată. Ea arată minunat atât pe unghii scurte, cât și pe unghii lungi, atât cu acoperire mată, cât și cu acoperire lucioasă, atât în tonuri neutre, cât și în tonuri vibrante.

Modele de unghii ombre

Unghiile ombre sunt un stil de manichiură prin care se obține un gradient de culoare. Unghiile ombre îmbină clasicul cu modernul și e tot de ce are nevoie o femeie elegantă pentru a ține pasul cu moda.

Modele de unghii nud cu sclipici

Nuanțele metalice nu plictisesc niciodată, în special aurul, platina, argintul, aluminiul și cuprul. Niciodată nu poate fi prea mult aur. Sclipiciul auriu diluează sobrietatea unghiilor nud și le face mai expresive. Datorită lui, manichiura nud capătă un aspect proaspăt, luxos și elegant. Cu o astfel de manichiură nu ai cum să dai greș.

Modele de unghii pătrate scurte

Forma pătrată a unghiilor este populară datorită spiritului practic, dar și pentru că este ușor de pilit. Unghiile pătrate sunt stilate, practice, pot fi asortate cu orice ținută și sunt mai puțin sensibile la lovituri. Tonul de bază poate fi completat cu glitter, pietricele, modele geometrice, modele abstracte sau flori.

Modele de unghii delicate cu flori

Motivele florale și vegetale (frunze, crenguțe, flori, fluturi etc) sunt mereu binevenite, deoarece subliniază firea delicată a unei femei. În acest sezon sunt la modă florile delicate în stil Provence, care se disting printr-un farmec francez irepetabil. Tonurile monocrome pot fi diluate cu nuanțe deschise precum bej, vanilie, liliac, lavandă, alb, nud, piersică și auriu.

Citește și: Monica Bellucci: Mă bucur că nu mai sunt tânără, nu vreau să am din nou 20 de ani…