Manichiura fină: 10 stiluri care nu vor plictisi niciodată!

Un aspect feminin și grațios este aproape imposibil fără o manichiură frumoasă. Manichiura a devenit sinonim cu feminitatea și orice femeie care se respectă încearcă să confere unghiilor un aspect cât mai îngrijit. De regulă, femeile aleg modele care să arate original, dar să nu fie mult prea pretențioase. Iată 10 idei care îți vor sublinia feminitatea și te vor transforma într-o adevărată aristocrată.

1. Unghii cu gel nud

Unghiile nud vor adăuga mâinilor tale un pic de blândețe și delicatețe firească, care ne lipsește atât de mult în ziua de azi. Ele arată natural, îngrijit și contemporan, în special modelele scurte. Și din câte știm, nimic nu este mai feminin decât naturalețea.

2. Unghii cu design geometric

Una dintre principalele tendințe ale acestui sezon sunt unghiile cu design geometric. Ele sunt stilate, simple și expresive. În plus, sunt foarte versatile, deci arată bine indiferent de context.

3. Unghii french

Multe femei consideră manichiura french o opțiune plictisitoare, dar se înșală amarnic, din moment ce există o mulțime de modalități de a face unghiile să arate modern și neobișnuit. Totul depinde de creativitatea și imaginația ta. Chiar și varianta clasică – bază nud, vârf alb – poate fi reinventată complet.

4. Unghii mate

Unghiile cu acoperire mată au un aspect nobil și elegant, dar în același timp, suficient de expresiv pentru a te scoate în evidență. Unghiile pastelate cu finisaj mat arată foarte delicat și îngrijit, și pot fi purtate indiferent de anotimp. Aspectul sobru al lor poate fi diluat cu tonuri pastelate moi, cu dungi sau cu nuanțe vibrante.

5. Unghii cu sclipici

Dacă nu îți plac unghiile monocrome și vrei să ieși în evidență, poți dilua nuanța de bază cu pietricele, sclipici, dungi și alte accente strălucitoare. Contrastul dintre culori și texturi va adăuga unghiilor tale expresivitate, iar ție îți va da un aer nobil și manierat.

6. Unghii în două culori

Una dintre cele mai populare tendințe din ultimii ani sunt unghiile în două culori. Printre cele mai solicitate culori se numără bej, roz-pudrat, liliac-pal, lila, mentă, bordo, alb. De asemenea, unele doamne experimentează cu finisajul, combinând unghiile mate cu cele lucioase.

7. Unghii cu accent pe inelar

De regulă, femeile își scot în evidență fie degetul inelar, fie degetul arătător. Nu există reguli stricte, important e ca texturile și culorile să se asocieze armonios între ele, să-ți completeze frumos tonalitatea pielii și să-ți scoată în evidență rafinamentul.

8. Unghii cu flori

Motivele florale și vegetale (frunze, crenguțe, flori, fluturi etc) sunt mereu binevenite, deoarece subliniază firea delicată a unei femei. Ele adaugă manichiurii prospețime, expresivitate și rafinament.

9. Unghii ombre

Unghiile ombre sunt un stil de manichiură prin care se obține un gradient de culoare. Unghiile ombre îmbină clasicul cu modernul și e tot de ce are nevoie o femeie elegantă pentru a ține pasul cu moda.

10. Unghii cu modele minimaliste

În ultimii ani e la modă minimalismul. Prin urmare, accentele nu trebuie să iasă puternic în evidență. De regulă, pentru a însufleți tonul de bază, femeile folosesc acoperire lucioasă și adaugă accente care le subliniază individualitatea – steluțe, flori, glitter, modele geometrice, modele abstracte, simboluri etc. Secretul e să nu exagerezi.

Citește și: Toată viața l-am spălat greșit: Aceste 7 greșeli m-au lăsat fără păr la 40 de ani