Mai tânără, mai înaltă, mai subțire: 7 ținute pentru femei minione și plinuțe!

Femeilor plinuțe le este mai greu să-și planifice ținuta pentru că trebuie să-și alungească optic silueta ca să pară mai înalte, și în același timp, să-și subțieze talia ca să pară mai slabe. Iar această sarcină nu e atât de simplu de rezolvat. Ca să te ajutăm să o depășești, am pregătit pentru tine tocmai 7 modele de ținute care îți vor scoate în evidență frumusețea și rafinamentul.

Ținute pentru femei plinuțe

În acest sezon sunt la modă fuste de lungimi diferite: mini, midi și până la glezne, dar îți sugerăm să atragi atenția în mod deosebit la fustele lungi, petrecute, ce se pot închide cu un singur nasture, fustele stratificate, fustele plisate și fustele lalea.

În ceea ce privește culorile, în vogă e culoarea gri, care este universală și poate fi adaptată la orice ținută, dar și culoarea galbenă, care va adăuga prospețime look-ului tău. Modelele cu croială liberă îți vor corecta atent silueta și te vor ajuta să te simți mai în largul tău.

Citește și: Fustele mini la 45 de ani: Iată 3 argumente „pro” și 3 argumente „contra”!

Ținute pentru femei cu burtă

Dacă ai silueta de tip măr sau triunghi inversat și vrei să-ți maschezi burtica, îți recomandăm să încerci o fustă plisată, o fustă de tip semi soare sau fusta trapez. Acestea îți vor corecta forma abdomenului și a șoldurilor, subțiind talia și echilibrând partea inferioară și cea superioară a ținutei.

Fustele până la glezne pot fi completate cu bluze, cămăși, pulovere, care ajung până la jumătatea coapsei. Totodată, îți sugerăm să creezi linii verticale prin ținute monocrome. Liniile verticale întotdeauna întind silueta și te fac să pari mai înaltă. Dar nu uita să accentuezi talia cu ajutorul unei centuri.

Citește și: Pentru femeile după 40: 8 ținute stilate ca să arăți ca o doamnă din Occident

O ținută aleasă corect, te poate ajuta să scapi de 5-10 kilograme. E greu de imaginat că femeia de mai jos poartă haine de mărimea 60. Prin urmare, alege ținutele inteligent! O asemenea tunică este ideală pentru femei plinuțe, deoarece maschează grațios burta și coapsele și face talia să arate mai subțire.

Ținute pentru femei minione și plinuțe

Atunci când îți planifici ținuta, trebuie să ții cont de culoare, astfel încât aceasta să se potrivească cu tonalitatea tenului și părului tău. Mai jos ai aceeași femeie, îmbrăcată în aceeași tunică, dar în culori diferite. Din câte poți observa, unele culori o fac să pară mai plinuță și mai bătrână, iar altele adaugă look-ului prospețime și o fac să pară mai slabă.

Dacă nu știi ce culoare să alegi, apelează la soluții universale! O cămașă albă întinerește, arată stilat și spectaculos și poate fi combinată cu orice.

Citește și: Cum să-ți alegi rochia dacă ești plinuță? 42 de modele pentru toate ocaziile!

Chiar și o ținută clasică, alcătuită din pantaloni/fustă neagră și cămașă albă, te va ajuta să arăți mai zveltă, dacă subliniezi talia cu o centură și completezi ținuta cu pantofi de aceeași culoare cu pantalonii, pentru a crea o nouă linie verticală și a arăta mai înaltă. Cu ajutorul accesoriilor, o ținută office obișnuită poate fi transformată într-una elegantă.

Ținute femei peste 50 de ani

De asemenea, poți încerca o cămașă albastră asimetrică, îmbinată cu o fustă cu dungi orizontale pentru a adăuga un pic de șic intelectual imaginii tale.

Și nu în ultimul rând, să nu uităm de stilul sport! În 2021 sunt la modă ținutele hibride, care îmbină diferite stiluri într-un singur aspect. De exemplu, pantaloni clasici cu un hanorac.

Citește și: Încetează să mai faci aceste 5 greșeli vestimentare, dacă vrei să arăți bine după 40 de ani!

Care ținute ți-au plăcut cel mai mult și ce trucuri folosești ca să pari mai slabă? Scrie părerea ta în comentarii!