Machiajul ochilor: Aceste 2 greșeli te fac să arăți mai bătrână!

Fără îndoială ochii sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Iar machiajul ochilor este mai important decât pare la prima vedere. Un machiaj corect echilibrează trăsăturile feței, conferă ochilor expresivitate, iar feței senzualitate. Însă în goana după frumusețe multe femei comit greșeli. Iată două greșeli pe care trebuie să le eviți.

Greșeala 1

Multe femei se tem să folosească tonuri maro în machiaj pentru că le poate da o paloare nesănătoasă. Într-adevăr, o tehnica greșită de aplicare a tonurilor maro poate duce la efectul de ochi uscați și obosiți. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la maro, care este o culoare bună, ce conferă pleoapelor un aspect delicat și cât se poate de natural.

Pentru a defini ochii, vei avea nevoie de un eyeliner (tuș de ochi) bun. Majoritatea femeilor desenează codița de tuș cu un creion maro, umple spațiul rămas al pleoapei cu umbre de aceeași culoare și aplică tuș negru peste gene. Această tehnică este greșită și te face vizual mai bătrână.

Mai corect ar fi să alegi o nuanță de maro fără subtonuri roșcate. Mai întâi se evidențiază cu negru linia genelor, apoi pigmentul se împrăștie puțin mai sus pentru a obține o umbră cursivă – care crește ca volum și saturație spre colțul exterior. Apoi se vopsesc genele cu rimel de aceeași culoare. Tehnica dă bine atât cu negru, cât și cu maro.

Greșeala 2

Genele groase continuă să câștige teren în rândul femeilor de vârstă mijlocie pentru că, în teorie, ele dau mai mult volum și fac ochii să pară mai mari. Dar această teorie este greșită. Și marea greșeală pe care o fac femeile este accentuarea genelor inferioare.

Odată cu vârsta, genele superioare își pierd culoarea, lungimea și vigoarea. Cele inferioare sunt afectate mai puțin. Și dacă le vopsești în egală măsură, vei crea un dezechilibru care îți va face privirea greoaie.

La modul practic, trebuie să acorzi mai multă atenție genelor superioare, iar cele inferioare nu trebuie lucrate deloc sau numai colțurile exterioare.

Citește și: Cum să-ți faci ochii să pară mai mari: 5 trucuri de machiaj pentru o privire de neuitat!