Machiajul ochilor: 5 trucuri care te vor face mai tânără

Fără îndoială ochii sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Iar machiajul ochilor este mai important decât pare la prima vedere. Un machiaj corect echilibrează trăsăturile feței, conferă ochilor expresivitate, iar feței senzualitate. Iată câteva sfaturi simple, care îți vor face ochii mai voluminoși și privirea mai expresivă.

1. Înlocuiește negru cu maro

Pentru a defini ochii, vei avea nevoie de un eyeliner (tuș de ochi) bun. Majoritatea femeilor desenează codița de tuș cu un creion negru, umple spațiul rămas al pleoapei cu umbre de aceeași culoare și aplică tuș negru peste gene. Această tehnică este greșită și te face vizual mai bătrână.

În loc de negru, mai bine alege maro. Mai întâi se evidențiază cu negru linia genelor, apoi pigmentul se împrăștie puțin mai sus pentru a obține o umbră cursivă – care crește ca volum și saturație spre colțul exterior. Apoi se vopsesc genele cu rimel de aceeași culoare.

2. Renunță la codițe de tuș accentuate

Dacă ai ochii adânciți sub pleoape, codița de tuș clasică nu te avantajează deloc, pentru că ochii vor arăta și mai adânci, aproape bolnăvicios. Îți recomandăm să încerci o codiță scurtă, în tonuri deschise. Ori să aplici umbrele întunecate nu pe pleoape, ci pe zona imobilă de deasupra pleoapei. Acest truc îți va face ochii mai mari și privirea mai expresivă.

Trasează liniile și aplică puțin fard de culoare maro peste linii ca acestea să nu arate vulgar. Într-un final, aplică rimelul. Mai întâi, răsucește genele cu un ondulator pentru a le fixa în poziția corectă, după care aplică 2 straturi de rimel pentru a le oferi volum și expresivitate.

3. Fă-ți sprâncene arcuite la capăt

Ce înseamnă asta? Înseamnă că marginile sprâncenelor depășesc cu mult colțurile exterioare ale ochilor – astfel de sprâncene vorbesc despre o femeie puternică și sigură de sine.

Claritatea liniilor întinerește chipul și conferă ochilor un aspect pătrunzător. Iar curba netedă a sprâncenelor arcuite îți va ridica vizual pleoapele și îți va face ochii mai mari. Dar nu uita să le evidențiezi.

4. Nu accentua genele inferioare

Genele groase continuă să câștige teren în rândul femeilor de vârstă mijlocie pentru că, în teorie, ele dau mai mult volum și fac ochii să pară mai mari. Dar această teorie este greșită. Și marea greșeală pe care o fac femeile este accentuarea genelor inferioare.

Odată cu vârsta, genele superioare își pierd culoarea, lungimea și vigoarea. Cele inferioare sunt afectate mai puțin. Și dacă le vopsești în egală măsură, vei crea un dezechilibru care îți va face privirea greoaie. La modul practic, trebuie să acorzi mai multă atenție genelor superioare, iar cele inferioare nu trebuie lucrate deloc sau numai colțurile exterioare.

5. Ține cont de culoare

Machiajul ochilor trebuie să pornească de la forma și culoarea lor. Nuanțele de mov se asociază excelent cu ochii verzi, cuprul cu ochii albaștri, iar tonurile pastelate cu ochii căprui.

Fondul de ten trebuie să fie de aceeași tonalitate cu pielea, nu mai închis, cum preferă unele femei. Dacă pielea nu are imperfecțiuni evidente, se recomandă un ton translucid, ușor (Maybelline și L’Oréal). Iar dacă ai inflamații, pete, capilare dilatate, încearcă un produs cu opacitate mai mare (Max Factor, Dermacol, Enough).

Citește și: Puterea machiajului: 9 tehnici de machiaj care nu plictisesc niciodată!