Machiajul de întinerire pas cu pas: 7 transformări uimitoare în rândul femeilor 60+

Femeile tinere se pot descurca lejer fără machiaj datorită prospețimii naturale, părului sănătos, tenului strălucitor și trăsăturilor expresive ale feței. Dar odată cu apariția ridurilor, petelor de vârstă, pungilor de sub ochi și pleoapelor căzute – devine tot mai dificil să arăți îngrijită și atrăgătoare fără a recurge la make-up.

Machiaj femei 60 de ani

Un machiaj bun are întotdeauna efect de întinerire, de altfel de ce l-am mai purta? În primul rând, makeup-ul îmbunătățește vizual pielea, o face proaspătă și netedă. În al doilea rând, adaugă vlagă, energie și vigoare chipului tău, datorită fardului și rujului. Iar în al treilea rând, machiajul subliniază elegant trăsăturile feței și îi conferă acesteia expresivitate.

Unii comentatori se vor grăbi să afirme că petele maronii, cutele și ridurile de expresie pot fi retușate atât de abil doar în Photoshop, dar așa spun doar cei care nu au folosit niciodată un fond de ten cu adevărat bun. În realitate, pentru a obține un asemenea efect, a fost nevoie doar de machiajul sprâncenelor, genelor, puțin ruj și fond de ten.

Citește și: Machiajul de întinerire: 9 pași pentru a ascunde pleoapele căzute!

Machiaj femei în vârstă

Noile generații de produse cosmetice au o textură ușoară, volatilă, dar rezistentă. Fondul de ten acoperă foarte natural și discret fața, mascând eficient imperfecțiunile tenului și conferindu-i pielii un aspect proaspăt și sănătos. Și nu, nu ai nevoie de un set cosmetic scump și sofisticat ca să obții efectul de mai sus.

La fel cum pentru a adăuga buzelor un pic de volum, și implicit, tinerețe – nu ai nevoie de silicon! Mai întâi, trebuie să le conturezi cu ajutorul unui creion de buze, asortat cu nuanța rujului tău, după care aplică rujul propriu-zis. Dar fii atentă! Conturul trebuie să extindă ușor linia buzelor pentru a obține volumul dorit.

Înainte de aplicarea fondului de ten, mai întâi aplică un strat subțire de cremă hidratantă pe piele și lăs-o să se îmbibe. Apoi, cu ajutorul unui burețel de machiaj distribuie uniform fondul pe suprafața tenului. Poți să faci acest lucru și cu ajutorul degetelor, dar ai grijă să fie curate. Pentru o difuzare mai bună și o persistență îndelungată – fixează fondul cu pudră, după care poți adăuga fardul.

Citește și: Foto înainte-după machiaj: 9 dovezi uimitoare că machiajul este o magie

Machiaj care întinerește

Într-un final, înainte de machiaj vezi o femeie cu fața plictisitoare, estompată și buzele strânse, iar după – vezi aceeași femeie întinerită vizual cu 10 ani. Însă nu uita că pentru un aspect atrăgător trebuie să-ți schimbi și coafura!

Mai multe despre coafură poți citi aici: Vreau să îmbătrânesc frumos: 15 tunsori stilate pentru femei 60+, care vor să țină pasul cu stilul!

Din câte poți vedea – nu ai nevoie de nimic ieșit din comun pentru o transformare completă. În asta se ascunde mare taină și putere a machiajului – de a face o femeie să arate mai tânără și mai atrăgătoare, astfel încât mai întâi de toate să iasă în evidență eleganța, rafinamentul și măsura în care este îngrijită și abia apoi – machiajul.

Apropo, un fond de ten bun, de exemplu MaxFactor, se poate descurca chiar și cu imperfecțiunile foarte evidente ale pielii (pete maronii, capilare dilatate, pungi de sub ochi), pentru că nimic nu poate sta în calea frumuseții. Uneori, nu trebui decât să-ți dorești cu adevărat să te schimbi și posibilități nemaivăzute se vor deschide în calea ta.

Citește și: Au mers la salon ca să devină mai frumoase, dar viața le-a pregătit o surpriză: 10 femei care au regretat vizita la stilist!