Machiajul de întinerire: 10 sfaturi pentru femei de 60 de ani!

Femeile tinere se descurcă lejer fără machiaj datorită prospețimii naturale, părului sănătos, tenului strălucitor și trăsăturilor expresive ale feței. Dar odată cu apariția ridurilor, petelor de vârstă, pungilor de sub ochi și pleoapelor căzute – devine tot mai dificil să arăți îngrijită și atrăgătoare fără a recurge la make-up.

Machiaj femei 60 de ani

Un make-up bun întotdeauna are efect de întinerire, de altfel de ce l-am mai purta? În primul rând, machiajul întinerește vizual pielea, o face proaspătă, netedă și strălucitoare. În al doilea rând, cosmeticele adaugă vlagă, energie și vigoare chipului tău, în special fardul și rujul. Iar în al treilea rând, machiajul subliniază grațios trăsăturile feței și îi conferă acesteia expresivitate.

Și nu trebuie să pui pe tine 9 straturi de fard. De exemplu, pentru a transforma femeia de mai jos, a fost nevoie doar de conturul genelor, un pic de fard și ruj de culoarea ciclamenului.

Pentru a defini ochii, vei avea nevoie de un eyeliner (tuș de ochi) bun. Mai întâi se trag liniile cu creionul, apoi se aplică conturul în jurul ochilor folosind un contur lichid sau cu gel. Cele mai potrivite nuanțe sunt: gri, maro, sur-albăstriu și fumuriu.

Aceste tonuri conferă pleoapelor un aspect delicat și cât se poate de natural. De regulă, femeile 60+ evidențiază doar pleoapele superioare, pentru că un contur amplu în jurul ochilor arată pretențios și e binevenit doar pe femeile cu ochii căprui.

Machiaj femei în vârstă

Gurile rele se vor grăbi să afirme că petele maronii, cutele, cearcănele și ridurile de expresie pot fi retușate atât de abil numai în Photoshop, dar așa spun doar cei care nu au folosit niciodată un fond de ten cu adevărat bun.

În practică, pentru a obține un astfel de efect, a fost nevoie doar de corectarea sprâncenelor, genelor, un pic de ruj și puțin fond de ten. S-a mers pe un contur gri-deschis, care rezonează cu ochii și părul și intră în contrast cu nuanța rujului.

Pentru un contur facial de întinerire, care să aibă un efect durabil și eficient, amestecă conturarea cu pudră cu cea cremoasă. Printre altele, nu se recomandă să aplici numai pudră, pentru că pudra înfundă ridurile și nu face decât să le evidențieze și mai mult.

Fondul de ten trebuie să fie de aceeași tonalitate cu pielea, nu mai închis, cum preferă unele femei. Dacă pielea nu are imperfecțiuni evidente, se recomandă un ton translucid, ușor (Maybelline și L’Oréal). Iar dacă ai inflamații, pete, capilare dilatate, încearcă un produs cu opacitate mai mare (Max Factor, Dermacol, Enough).

Machiaj care întinerește

În ciuda aparențelor, fondul de ten nu afectează pielea, cu atât mai mult produsele contemporane. Noile generații de cosmetice au o textură ușoară, volatilă, dar rezistentă. Fondul de ten acoperă subtil și discret fața, mascând eficient imperfecțiunile tenului și conferindu-i pielii un aspect proaspăt și sănătos. Și nu, nu vei avea nevoie de un set cosmetic scump și sofisticat pentru a obține efectul de mai jos.

Cum rămâne cu buzele? Femeile de 60 de ani tot trebuie să se dea cu ruj? Sigur că da. Dacă vor. Rujul adaugă expresivitate feței și întinerește imaginea unei femei. Dacă folosești tonuri decente și îl aplici cum trebuie, nu există situații când rujul poate arăta deplasat. Folosește un ruj de calitate, în tonuri mate și nu vei da niciodată greș!

Machiaj după 60 de ani

Pentru a adăuga buzelor un pic de volum, și implicit, tinerețe – nu ai nevoie de silicon! Mai întâi, trebuie să le conturezi cu ajutorul unui creion de buze, asortat cu nuanța rujului tău, după care aplică rujul propriu-zis. Dar fii atentă! Conturul trebuie să extindă ușor linia buzelor pentru a obține volumul dorit.

Nu ai nevoie de o baghetă magică pentru o transformare completă. Aici se ascunde mare taină și putere a machiajului – de a face o femeie să arate mai tânără și mai atrăgătoare, făra ca makeup-ul să iasă în evidență.

Citește și: Machiajul de întinerire: 9 pași pentru a ascunde pleoapele căzute!