Machiajul anti-îmbătrânire: 5 trucuri care te vor întineri cu 10 ani!

Machiajul, ca ritual de frumusețe, a apărut acum 100 de ani. Și avea un singur scop – să facă femeile mai frumoase. Și trebuie să recunoaștem că se descurcă bine până acum. Dar numai dacă știi cum să-l folosești. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de mare ajutor.

Sfaturi pentru un machiaj de întinerire

#1. Mai multă lumină

Un make-up strălucitor, ne agasant, care umezește ușor pielea, te va întineri vizual cu 10 ani. Dar nu-l confunda cu luciul gras, care nu are legătură cu frumusețea și prospețimea.

Pentru a obține un asemenea efect, îți recomandăm să folosești un iluminator pentru ten, care reflectă lumina și oferă strălucire feței tale. Aplică produsul pe pomeți și pe nas sau amestecă-l cu fondul de ten. Dar evită reflexele reci, pentru că îți vor face fața prea palidă și corectoarele anticearcăn de culoare roșiatică, pentru că îți vor da un aer bolnăvicios. Alege un iluminator cald și un corector moale.

#2. O privire pătrunzătoare

Multe femei folosesc umbre pentru a-și face ochii mai mari. Dar această tehnică este periculoasă, deoarece unele culori evidențiază imperfecțiunile tenului, de exemplu, verde, albastru și violet. Mai ales dacă nu sunt asociate corect.

De asemenea, nu aplica umbre pe linia inferioară a genelor, deoarece un astfel de machiaj face privirea greoaie, subliniază oboseala și scoate în evidență ridurile fine din jurul ochilor. Folosește creionul și rimelul numai pentru genele superioare, iar pentru pleoape, numai umbre strălucitoare – auriu, piersic, fumuriu. Aceste tonuri conferă pleoapelor un aspect delicat și cât se poate de natural.

#3. Subliniază sprâncenele

Sprâncenele au un rol deosebit de important în aspectul unei femei, deoarece echilibrează trăsăturile feței și conferă chipului expresivitate. Prin urmare, trebuie să fii foarte atentă la machierea lor.

Sprâncenele lungi, dramatice, desenate cu un creion ascuțit, arată vulgar, demodat și deplasat. Mai mult, nu fac decât să adauge vârstă. Cel mai bine e să păstrezi nuanța și forma naturală a lor. Și în loc să faci linii netede cu creionul, mai bine folosește umbre.

#4. Mai mult roz

Rozul este culoarea tinereții și a prospețimii. Nu ezita să folosești pigment roz când vine vorba de fard, fond de ten, corector sau ruj.

Pentru un contur facial de întinerire, care să aibă un efect durabil și eficient, amestecă conturarea cu pudră cu cea cremoasă. Printre altele, nu se recomandă să aplici numai pudră, pentru că pudra înfundă ridurile și nu face decât să le evidențieze și mai mult.

#5. Mai multe nuanțe calde

Nuanțele calde, precum bej, caramel sau piersic din componența fondului de ten se potrivesc pentru pielea matură, în timp ce tonurile palide și reci, dimpotrivă, îți vor da un aspect bolnăvicios.

Atunci când alegi setul cosmetic, trebuie să fii atentă nu doar la nuanțe moi și texturi cremoase, ci și la prezența sau absența sclipiciului, mai ales când vorbim de umbre.

Citește și: Și-au schimbat stilul și au devenit mai frumoase: 20 de femei înainte și după coafor!