Lucrând 10 ani ca maseur, am înțeles de ce unele femei 40+ arată mai tinere decât altele!

Ridurile, excesul de greutate și pungile de sub ochi nu ne fac mai frumoși, dar semnele bătrâneții nu se limitează doar la ele. Stilul de viață, deprinderile, viciile și mentalitatea ne influențează aspectul într-un mod mult mai dramatic decât cutele de pe față sau silueta imperfectă.

Muncind de mai bine de 10 ani ca maseur și nutriționist, am observat câțiva factori care influențează aspectul unei femei trecute de 40 de ani, mai mult decât pare la prima vedere. Iar acești factori fac diferența dintre o femeie care arată în continuare de 35-40 de ani și alta care arată trecută de 50, deși ambele au 45.

Trucuri care întineresc

Apa este izvorul vieții

Apa este esențială pentru sănătatea organismului nostru, iar sănătos înseamnă întotdeauna frumos. Starea tenului, a unghiilor și a părului depind de măsura în care organismul uman este hidratat. Dacă corpul duce lipsă de apă, tenul va avea un aspect bolnăvicios și plictisitor, iar părul își va pierde din elasticitate, devenind uscat și fragil. Lipsa de energie îți va afecta postura, iar ochii vor arăta obosiți și inflamați.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!

Cantitatea zilnică optimă este de 20 de ml de apă la fiecare kilogram de greutate corporală. Deci dacă cântărești 60 de kilograme trebuie să consumi cel puțin 1,2 litri de apă în fiecare zi. Nu îți recomand să înlocuiești apa cu ceai, cafea, iaurt sau alte băuturi, fiindcă o bună parte din lichid nu va fi asimilată de organism.

Cosmetica – o minciună costisitoare

Din păcate, după patruzeci de ani, pielea ta are nevoie nu numai de hidratare și protecție, ci și de nutriție. Iar din multitudinea de produse cosmetice decorative este foarte complicat să găsești un produs cu adevărat bun, care să-ți alimenteze celulele epidermale cu vitamine și micronutrienți.

Citește și: Simplu și eficient: 10 trucuri de machiaj ca să arăți mai tânără cu 10 ani!

Asta nu înseamnă că trebuie să cumperi cea mai scumpă cremă pe care o găsești în magazin, în speranța că prețul reprezintă un garant al calității. Cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să studiezi cu atenție compoziția produselor cosmetice pe care urmează să le achiziționezi, deoarece poți găsi produse de calitate superioară la prețuri foarte loiale.

Moda dispare – stilul rămâne același

Moda este efemeră, schimbătoare, poate să apară spontan și ulterior să dispară fără urmă, mai mult decât atât – și tu continui să te schimbi, iar ceea ce funcționa de minune ieri, nu mai funcționează astăzi. Coafurile de modă veche și hainele îmbrăcate la îndemnul nostalgiei adaugă ani, prin urmare, n-ar fi deloc rău dacă ai ține pasul cu moda.

Citește și: Tot ce nu ai știut despre modă: 10 reguli de stil de la redactorul șef al revistei Elle!

A ține pasul cu moda nu înseamnă a imita obsesiv și orbește fiecare tendință, ci a fi cu ochii în patru. Practic, e suficient să-ți notezi care sunt principalele tendințe și constante ale stilului contemporan și să adaptezi aceste tendințe la individualitatea ta. Cel puțin așa procedează femeile care arată mai tinere decât sunt în realitate.

“Hrana să vă fie medicament, nu medicamentul hrană” – Hipocrate

Deși legătura dintre nutriția corectă și frumusețe a fost descoperită cu secole în urmă, multe femei continuă să treacă cu vederea peste acest lucru. În zadar, fiindcă mai mult de jumătate din problemele tenului, a unghiilor, a dinților și a părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase.

Citește și: Nu trece nici o zi fără ca omul sănătos să consume aceste 5 fructe!

Pentru un aspect tânăr și sănătos după 40 de ani e suficient să ții cont de recomandările generale: nu sări peste micul dejun, mănâncă la ore regulate, ia cina cu 4 ore înainte de culcare, ferește-te de prăjeli și carbohidrați, controlează consumul de sare, zahăr și grăsimi, ferește-te de excese etc. Sunt sigur că știi foarte bine toate regulile pe care le știu și eu. Întrebarea este de ce nu le respecți?

Tot ce e bun în viață e ilegal, imoral ori îngrașă

Fii pe pace, astăzi evităm banalități de genul – alcool, cafea și fumat. Există o groază de vicii mai puțin evidente, de exemplu obiceiul de a te culca târziu, navigând pe net înainte de culcare sau vizionând filme seriale. Lumina albastră a telefonului are un efect distrugător asupra pielii, iar statul în poziție aplecată îți afectează postura și pielea gâtului. Într-un final, ajungi să arăți mult mai bătrână decât ești în realitate.

Citește și: Secretele italiencelor: 10 reguli de stil ca să fii mereu tânără și atrăgătoare!

Încearcă să te alimentezi sănătos, să petreci cât mai mult timp în aer liber, să interacționezi cu alte persoane și să urmărești discret tendințele modei și vei arăta mult mai tânără ca semenii tăi.