Le facem fără să știm: 3 greșeli de machiaj care ne fac să arătăm mai bătrâne!

E greu să-ți imaginezi o femeie modernă care nu se machiază deloc. Machiajul este cel mai popular ritual de frumusețe din lume. Un machiaj bun îți oferă încredere în propria persoană și dorință de a trăi fiecare moment din plin. Dar numai un machiaj bun. Din păcate, deseori se întâmplă invers. Iată 3 greșeli care îți pot compromite imaginea.

Greșeli de evitat în machiaj

#1. Machiajul ochilor

Multe femei folosesc umbre pentru a-și face ochii mai mari. Dar această tehnică este periculoasă, deoarece unele culori evidențiază imperfecțiunile tenului, de exemplu, verde, albastru și violet. Mai ales dacă nu sunt asociate corect.

Machiajul ochilor trebuie să pornească de la forma și culoarea lor. Nuanțele de mov se asociază excelent cu ochii verzi, cuprul cu ochii albaștri, iar tonurile pastelate cu ochii căprui. Dacă nu știi să le combini, alege tonuri universale – maro, auriu, piersic, fumuriu. Aceste tonuri conferă pleoapelor un aspect delicat și cât se poate de natural.

#2. Machiajul buzelor

De asemenea, evită conturul întunecat al buzelor, precum și conturul buzelor care nu se potrivește cu tonalitatea rujului. De ce conturul este atât de important? Pentru că dă formă buzelor și împiedică împrăștierea rujului. Dar fii atentă! Conturul trebuie să extindă ușor linia buzelor pentru a obține un plus de volum.

De altfel, rujul e un substituent excelent pentru fardurile cu textură cremoasă. Dacă rujul tău preferat este de calitate și are o textură suficient de uleioasă – de ce să te complici? El poate fi distribuit pe pomeți atât cu pensula, cât și cu degetele.

#3. Fardul

Evită cosmeticele cu particule reflectorizante. Iluminatoarele de ten sunt bune, dar nu trebuie să acopere întreaga fața. Există 2 modalități de a aplica un asemenea agent de evidențiere.

Fie se aplică direct pe zona nasului și a pomeților, fie se amestecă cu fondul de ten și se distribuie uniform pe întreaga suprafață a feței. Cu alte cuvinte, luciul trebuie diluat dacă nu vrei să arăți deplasat.

Citește și: Pilates pentru spate: 16 exerciții simple pentru un corp tonifiat și frumos!