Stiliștii au numit 5 motive pentru care franțuzoaicele arată atât de bine la 60+

De-a lungul timpului, franțuzoaicele au devenit un simbol al feminității și stilului. Firește că naționalitatea nu are nicio legătură cu feminitatea, însă această convingere nu a dispărut nicăieri. Toată lumea a auzit de farmecul autentic al franțuzoaicelor. Și toate femeile visează să arate la fel.

Franțuzoaicele au un termen care descrie perfect filosofia lor – “jolie laide“, ceea ce se traduce literalmente ca “urâțică drăguță“. Cu alte cuvinte, franțuzoaicele nu se sfiesc să se accepte așa cum sunt și știu mai bine ca oricine să-și evidențieze rafinamentul.

Trucuri de frumusețe de la franțuzoaice

#1. Ochelarii de soare

Ochelarii de soare pot transforma o ținută banală într-una stilată și atrăgătoare. În plus, ei protejează pielea de acțiunea razelor ultraviolete și ascund ridurile de expresie.

Franțuzoaicele repede și-au dat seama că ochelarii sunt foarte importanți pentru tinerețea lor și îi poartă chiar și iarna, pentru că e naiv să crezi că iarna soarele este mai indulgent. Ele au modele pentru toate ocaziile, începând cu ochelari de soare în stil aviator și terminând cu celebrii ochi de pisică.

#2. Confortul

Pentru franțuzoaice nu există dilema – să dorm încă puțin sau să mă machiez. Să dorm este răspunsul corect. Franțuzoaicele nu se grăbesc nicăieri, ele au timp să doarmă și să-și bea cafeaua, iar confortul personal este mai important decât toate.

Femeile își dedică serile familiei, dar nu uită să lase o zi pe săptămână doar pentru confortul lor personal. În Franța e normal ca o bunică să refuze să stea cu nepotul pentru că are altceva de făcut. Chiar dacă acel altceva e o vizită la teatru. În general, bunicuțele franceze nu sunt gata să se dedice în totalitate nepoților. Poate că de asta arată atât de bine.

#3. Nutriția

Nutriția femeilor franceze poate fi numită ideală, datorită tradițiilor alimentare seculare. Franțuzoaicele mănâncă doar de trei ori pe zi. Nu au gustări și etape intermediare între mesele de bază. Cele din urmă sunt doar pentru copii, ca aceștia să se dezvolte sănătos.

Unii oameni se miră de porțiile mici servite în restaurantele franceze. De obicei, meniul constă dintr-un fel principal, un aperitiv și un desert. Francezii nu comandă niciodată două aperitive sau mai multe deserturi.

Cu cât e mai mică porția, cu atât o consumăm mai lent, deci mai sănătos. Obiceiul de a mânca porții mici, variate, mestecând atent fiecare bucată e una din cele mai simple investiții în sănătatea ta pe termen lung.

#4. Naturalețea

Franțuzoaicele adoră naturalețea. Strungăreață la dinți? – Ai un zâmbet cochet. Nasul mare? – În schimb ce ochi frumoși! Picioare strâmbe? – Dar cine le are drepte? Franțuzoaicele își iubesc corpul și știu să-l aprecieze la adevărata valoare.

Chiar și atunci când se machiază, ele urmează tendința “au naturale” și aleg nuanțe cât mai apropiate de tonalitatea firească a tenului. Franțuzoaicele nu uită niciodată să aibă grijă de propriul corp. Asta nu înseamnă că își petrec tot timpul alături de cosmeticieni și maseuri. E vorba de o îngrijire de bază a tenului, părului și unghiilor, pe care fiecare femeie e datoare să o respecte în fiecare zi, pentru a-și menține frumusețea.

Ele nu se grăbesc cu vizitele la plasticieni, acest procedeu fiind considerat demodat. Franțuzoaicele preferă ritualurile de frumusețele clasice, naturale – creme, uleiuri, băi relaxante, masaj etc.

#5. Apa

Apa este esențială pentru sănătatea organismului nostru, iar sănătos înseamnă întotdeauna frumos. Starea tenului, a unghiilor și a părului depind de măsura în care organismul uman este hidratat. Dacă corpul duce lipsă de apă, tenul va avea un aspect bolnăvicios și plictisitor, iar părul își va pierde din elasticitate, devenind uscat și fragil. Lipsa de energie îți va afecta postura, iar ochii vor arăta obosiți și inflamați.

Cantitatea zilnică optimă este de 20 de ml de apă la fiecare kilogram de greutate corporală. Deci dacă cântărești 60 de kilograme trebuie să consumi cel puțin 1,2 litri de apă în fiecare zi. Nu îți recomand să înlocuiești apa cu ceai, cafea, iaurt sau alte băuturi, fiindcă o bună parte din lichid nu va fi asimilată de organism.

Citește și: Secretele italiencelor: 14 reguli de stil furate de la cea mai stilată națiune!