La 50 de ani totul abia începe: 12 ținute superbe, ca să fii mereu tânără și atrăgătoare!

Ai un dulap plin de haine, dar nu știi ce să îmbraci? Nu te descuraja, fiecare femeie se simte dezorientată din când în când. Mai cu seamă după 50 de ani, când nu știi sigur de unde să începi, ce să alegi și ce-ar fi mai bine să ocolești.

Dar de ce mai avem nevoie de bloggeri dacă nu pentru inspirație? Prin urmare, astăzi îți propunem să-ți iei doza de inspirație de la cele mai simpatice bloggerițe 50+ din întreaga lume. Suntem siguri că vei putea repeta ținutele lor folosind doar hainele pe care le ai deja în garderobă.

Ținute elegante pentru femei peste 50 de ani

Fă cunoștință cu Bibi Horst, o celebră bloggeriță și creatoare de modă din Germania, care a ales să facă modă acum 6 ani, când împlinise 50 de ani. Deci da, ai citit corect, Bibi are 56 de ani. Bloggerița consideră că pentru a arăta bine, nu-i neapărat să te îmbraci scump sau să ții cont de ultimele tendințe în modă.

O bună parte din ținutele ei sunt cumpărate de la second hand, iar accesoriile din mass market. Bibi dezvăluie că secretul unui look ideal se rezumă la un aspect îngrijit și la o ținută bine gândită. Mai multe despre ea și ținutele sale, am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Stilul nu are vârstă: 15 ținute elegante pentru femei trecute de 50 de ani!

Nu-i nimic rușinos în a imita stilul altei persoane, mai ales dacă știi să-l adaptezi la vârsta și individualitatea ta. Toate femeile fură idei una de la alta. E firesc să fie așa. În stânga e surprinsă celebra actriță americană Reese Witherspoon, iar în dreapta, Beth Djalali, o bloggeriță de 62 de ani, care a hotărât să-i repete ținuta. Da, blugii diferă un pic, pantofii au toc mediu, iar talia este înaltă. Însă scopul nu e să devii o copie a unei copii, ci să te inspiri.

În imaginea de mai jos e reprezentată Carmen Gimeno. “Tânăra” de 58 de ani consideră că întreaga imagine trebuie construită în jurul unui element interesant, de exemplu, o centură decorată în mod neobișnuit sau o eșarfă expresivă.

În opinia Nataliei Baskaeva, o creatoare de modă din Federația Rusă, în vârstă de 52 de ani, succesul unei ținute depinde de modul în care combini texturile și culorile. Natalia adoră ținutele oversize, cu accente boeme, multietnice, influențe hippie, dar și detalii moderne. Mai multe ținute asemănătoare poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: Eleganța vârstei a doua: 12 ținute fermecătoare pentru femei 40+

Ținute casual femei 50 ani

Din fericire, au trecut vremurile când femeile aveau voie să poarte numai rochii și fuste, și alea până la glezne. O femei contemporană poate purta orice își dorește, fără a pierde din eleganță, farmec și rafinament – chiar și blugi rupți, asociați cu adidași.

Griseldis (ich_bins_griseldis pe Instagram) din Dusseldorf este ferm convinsă că o ținută bine gândită te poate întineri. De altfel, încearcă să ghicești câți ani are, judecând după imaginea de mai jos.

Răspunsul corect este 60! Dar să mergem mai departe, unde ne așteaptă Petra Dieners, a treia nemțoaică din acest articol care a înflorit după 50 de ani. Și unii oameni încă mai cred că nemțoaicele sunt urâte? Petrei îi place să poarte tonuri vibrante și pline de expresivitate. Din spusele ei, astfel de ținute îi îmbunătățesc dispoziția și starea de spirit.

Sfaturi vestimentare pentru femei de 50 ani

Dar să revenim un pic la eroina noastră de mai devreme – Griseldis. Bloggerița de 60 de ani este ferm convinsă că nu e neapărat să porți haine strălucitoare pentru a arăta expresiv. O tunică în tonuri moi, asociată cu pantaloni din țesătură fină și câteva accesorii alese inteligent poate da același randament ca o tunică roz.

Greu de spus care stil este bun pentru o doamnă 50+. Din punctul nostru de vedere, e bine când ai de unde alege. Prin urmare, îți propunem să alegi singură și să te împărtășești cu noi în comentarii care din cele două ținute ți se pare mai atrăgătoare și mai potrivită pentru o doamnă elegantă.

Haine pentru femei de 50 ani

La alegerea ținutei, nu-i destul să ții cont de fason și croială, mai trebuie să ții seama de cromatică. Aceeași ținută poate arăta complet diferit în culori diferite, la fel cum aceleași culori pot arăta diferit pe femei diferite. Mai multe despre cromatică am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?

O să încheiem cu ținutele bloggeriței ruse, Irina Konoreva, în vârstă de 52 de ani, și cu citatul eseistului american, Ralph Waldo Emerson, care spunea că: vârsta unei femei nu înseamnă nimic deoarece cele mai frumoase melodii sunt cântate pe cele mai vechi viori.