Jacheta Bar: Un stil legendar, pentru doamne cu adevărat elegante!

Jacheta Bar nu dispare din colecțiile marilor case de modă de mai bine de 70 de ani. Fiecare director creativ al casei de modă Dior își prezintă propria viziune. Am observat că John Galliano preferă culorile vii, Raf Simons pune accentul pe croieli arhitecturale, iar Maria Grazia Cury, experimentează cu fasonul și stilul.

Jacheta Bar a apărut imediat după război. Dior a eliberat europencele de hainele plictisitoare în stil militar și le-a dat un nou motiv de sărbătoare. Numele jachetei este legat de baruri pe care femeile libere, frumoase, dar nu complet emancipate au început să le viziteze.

În imaginea de mai jos avem viziunea lui Raf Simons cu privire la jacheta Bar. Designerul belgian este un adept al liniilor clare, texturilor tari, simetriei și taliei înalte.

Factura și croiala jachetei este una impunătoare – și marchează întărirea rolului femeii în societate.

Dar nu toți designerii Dior sunt adepți ai facturilor dure și stilului conservator. Casa de modă Dior creează și modele delicate, stilate, mult mai potrivite pentru femeia contemporană.

Ei au jachete pentru toată lumea, începând cu stilul ultra modern coreean și terminând cu clasicul franțuzesc, care nu moare niciodată. Ținuta de mai jos e potrivită și pentru birou, și pentru petreceri și pentru viața de zi cu zi.

De altfel, în colecțiile Christian Dior din acest sezon, se simte influența stilului vintage, care după cum bine știi, este din nou la modă.

În ultima colecție, au fost prezentate atât fasoane delicate (imaginea de mai sus), cât și modele în stil conservator.

Dar francezii nu au uitat nici de extravaganță și nici de renumitul șic franțuzesc. O jachetă bar cu animal print arată super stilat, elegant și contemporan.

Și totuși, preferata franțuzoaicelor rămâne jacheta albă, care le adaugă un farmec aparte și o doză de șic intelectual.

Citește și: Ceea ce ieri era de modă veche, astăzi e super stilat: 20 de ținute vintage care sunt din nou în vogă!