Îți vor face piciorul mai grațios: 5 probleme care pot fi rezolvate cu o pereche potrivită de pantofi!

O pereche potrivită de pantofi îți poate corecta postura, împrospăta imaginea, îmbunătăți starea de spirit și crește încrederea în sine. Dar cum oare să o găsești din multitudinea aproape infinită de variante? Hai să vedem împreună care sunt cele 5 modalități de a face acest lucru.

Sfaturi vestimentare pentru femei

Cum îți poți micșora optic picioarele?

Dacă așa s-a întâmplat să ai mărime mare la picior, nu încerca să maschezi acest lucru. În secolul XXI e la modă să arăți natural și să te simți bine în ceea ce porți.

Da, probabil, mărimea mare a picioarelor nu arată atât de feminin cum ți-ai dori, dar feminitatea este subiectivă, mai mult decât atât, și percepția bărbaților este subiectivă, așa că nu te sfia de parametrii tăi firești.

Citește și: Pantofii Loafers, cea mai suplă încălțăminte pentru picioarele tale. 14 idei creative despre cum și cu ce să îi porți!

Dacă acest gând nu te lasă în pace, există un șir de modele eficiente pentru a micșora optic laba piciorului: pantofi cu tocuri, pantofi cu vârful rotund, pantofi cu diverse aplicații pe partea din față și culori care împart pantofii pe orizontală.

Pantofi femei fără toc

Cum să arăți înaltă și elegantă fără tocuri?

De ce femeile se tem atât de mult să renunțe la pantofii cu toc? Probabil, pentru că pantofii obișnuiți le fac să pară mai scunde. Însă acest risc poate fi ușor depășit dacă ții cont de câteva trucuri elementare.

Ținutele planificate în totalitate conform principiului “secțiunii de aur”, numită și proporția de aur sunt întotdeauna binevenite, dar vei arăta înaltă chiar și într-o pereche de bocanci cu talpă groasă, combinați cu o fustă mini sau pantaloni scurți.

Citește și: Ai doar 1.50 m? 12 trucuri vestimentare care te fac să pari mai înaltă!

Un alt truc eficient este să creezi linii verticale, încălțând pantofi de aceeași culoare cu partea inferioară a ținutei, adică cu pantalonii, fusta, rochia etc. Astfel vei arăta mai înaltă și mai subțire, fără să mai ai nevoie de tocuri.

Pantofi la modă 2021

Cum să-ți împrospătezi ținuta?

În 2021 nu contează ce porți, ci cum porți! Chiar și cea mai simplă ținută cotidiană poate fi transformată într-o ținută șic, cu ajutorul unei perechi potrivite de pantofi.

Formula este următoarea: Îmbracă ținuta de bază preferată (de exemplu, blugi, tricou alb și blazer) și adaugă pantofii pe care i-ai cumpărat cândva pentru o ocazie mai specială.

Imprimeu strălucitor, luciu metalic, pietre și strasuri – cu o astfel de încălțăminte, chiar și cea mai banală ținută va arăta proaspăt și interesant.

Citește și: 25 de exemple de pantofi pentru cei care vor să iasă în evidență din mulțime

Pantofii și geantă de aceeași culoare sau invers?

Moda este foarte versatilă și dacă acum un deceniu era binevenit ca geanta și pantofii să fie de aceeași culoare, formând un soi de total look, atunci în ultimii ani această tehnică era considerată, mai degrabă, un mauvais ton, aflându-se pe lista principalelor antitendințe.

Totuși, la momentul actual, ambele au dreptul la viață și poți decide singură care ți se potrivește mai bine.

Pantofi albi damă

Albul pentru un look stilat și neobișnuit

Deși pantofii negri au fost considerați întotdeauna universali și potriviți pentru orice ținută, în ultimii ani, modelele albe tind să le ia locul, pentru că la fel pot fi combinate cu orice altă nuanță de îmbrăcăminte, dar arată mult mai proaspăt și neobișnuit. Uite câteva modele care ne-au atras atenția în mod deosebit!

Citește și: Trase prin inel: 7 modele de rochii care te fac să pari mai slabă!

Bocanci albi – care arată îndrăzneț, dar nu atât de brutal ca cei negri.

Ținuta monocromă de culoare albă – una din principalele tendințe ale anului 2021.

Pantofi albi + colanți – O altă inovație a anului 2021, care arată extrem de modern și stilat.