Îți trădează vârsta într-o secundă: 7 inamici din garderoba ta. Le vei spune „Adio”!

Multe femei se sfiesc de vârsta pe care o au și încearcă cumva să-și ascundă actul de identitate, în special, după 40 de ani. Acest document însă nu este unicul care le trădează. Vârsta poate fi citită și după vestimentație, încălțăminte, accesorii. Iată care piese din garderobă sunt inamicii unei femei adulte.

1. Fusta mini

Stiliștii nu recomandă doamnelor după 40 să poarte fuste scurte și nu doar din cauza unor concepții conservative. Prinicipalul motiv sunt genunchii zbârciți, care atrag atenția când sunt descoperiți. Ele sunt primele locuri îmbătrânite la fel ca mâinile și gâtul. De aceea, recomandarea este în favoarea fustelor și rochiilor midi, care apropo, sunt mult mai feminine și elegante.

2. Volanele

De regulă, acestea sunt asociate cu lejeritate, naivitate și lipsă de griji. De aceea, li se potrivesc mai mult fetelor tinere. Femeile mature ar trebui să le evite pentru a nu crea impresia greșită. În plus, piesele vestimentare cu volane nu sunt foarte stilate și îngrașă vizual.

3. Jachetele tricotate

Multe dintre femeile 40+ dau preferință acestor piese vestimentare, pentru că sunt comode și calde. Sunt un fel de „protectoare” împotriva atenției sporite. De regulă, ele nu avantajează pe nimeni și nu sunt decât o haină practică, care îmbătrânește. Totodată, jacheta din tricotaj arată ieftin și demostrează toate neajunsurile siluetei.

4. Gențile de tip sac

În timp ce fetele tinere optează tot mai mult pentru gențile compacte, femeile în vârstă vor genți în care să încapă jumătate din casă. În acest fel, în loc de o femeie puternică, amibițioasă și hotărâtă vedem o bunicuță cu torba în mână. O geantă de tip sac nu va face decât să sublinieze cât de mult femeia a rămas în urma modei.

5. Bijuteriile masive

Bijuteriile masive și complicate atrag prea multă atenție spre zonele care îmbătrânesc în primul rând: gât și brațe. De aceea, renunță la bijuteriile cu pietre mari precum ametistul, onixul și alte pietre colorate. Ele evidențiază chiar și cele mai mici riduri. Optează pentru bijuterii din aur sau argint, în stil minimalist.

6. Decolteul adânc

Trebuie să fim sincere, că zona decolteului nu este în toate cazurile frumoasă, mai ales după o anumită vârstă. Decolteul adânc demonstrează pierderea formei sânilor, petele de pigmentație și ridurile. În plus, este prea vulgar și extravagant pentru o femeie matură.

7. Imprimeurile mășcate

Chiar dacă stiliștii ne îndeamnă să experimentăm și să nu ne temem de imprimeuri, acestea pot juca festa femeilor care nu știu cum să le asorteze. Ele devin deosebit de periculoase când ocupă prea mult loc în outfit și sunt din culori prea aprinse.