Îți pot îmbătrâni înfățișarea: 6 greșeli pe care să nu le mai faci în aranjarea coafurii!

Tunsoarea și coafura joacă un rol extrem de important în percepția aspectului unei persoane. Există multe reguli după care se determină lungimea și culoarea potrivită a părului, începând cu analizarea formei feței și a capului și până la tipul de culoare a pielii.

Am adunat cele mai frecvente greșeli ce țin de coafură care îmbătrânesc aspectul unei femei. În ciuda înfățișării și vârstei reale, aceste erori adaugă ani în plus tuturor, fără excepție. Este ma bine să eviți asemenea greșeli!

Este bine cunoscut faptul că nuanțele întunecate, și mai ales negru, îmbătrânește dar multe femei continuă să își vopsească părul în această culoare.

Cu șuvițele negre, fața devine mai dură, ridurile sunt mai vizibile. Încearcă să deschizi puțin nuanța cu ajutorul câtorva șuvițe mai calde. Dar nu sări de la o extremă la alta, este mai bine să alegi 2-3 tonuri mai deschise decât nuanța ta naturală a părului.

Bretonul cu aspect uleios este una dintre cele mai frecvente greșeli care adaugă vârstă aspectului. În plus, nu arată deloc plăcut. Dacă ai părul subțire, atunci nu e cazul să experimentezi cu un breton drept, poartă-l pe o parte.

La fel ca și Monica, multe femei aleg să poarte una și aceeași coafură mulți ani la rând. Însă, din păcate, vârsta își ia ce îi aparține, afectând și sănătatea părului.

Dacă părul lung arată frumos în tinerețe, acest lucru nu înseamnă că va rămâne la fel și la bătrânețe. Părul lung la vârsta înaintată arată neîngrijit și chiar îți poate face aspectul mai bătrân. Optează pentru o tunsoare actuală, de lungime medie sau chiar scurtă.

Părul drept, lipsit de volum îți îmbătrânesc înfățișarea. Evită șuvițele perfect de drepte care accentuează toate defectele chipului tău. Cea mai reușită opțiune de înlocuire este o coafură cu bucle bogate și volum la rădăcini.

Cărarea la mijloc nu este întotdeauna alegerea ideală pentru o coafură zilnică. Și totul se datorează faptului că în acest mod, părul este lipsit de volum, este aranjat uniform și plictisitor, ca în loc de o căciulă.

Optează pentru o cărare la o parte, încearcă să alternezi modul de aranjare a părului și să experimentezi în această direcție.

Evită coafurile care presupun părul dat peste cap, tras în spate. Această tehnică de aranjare îmbătrânește vizual aspectul și chiar pot afecta proporțiile feței.