Îți pot afecta sănătatea: 7 Alimente pe care să nu le consumi pe stomacul gol!

Pentru a reduce probabilitatea de a dezvolta diverse boli, este necesar să renunți la unele alimente mâncate pe stomacul gol.

Experții susțin, că pe stomacul gol nu trebuie să mâncăm portocale, curmale, banane, roșii și o serie de alte produse. Acestea pot avea efecte negative asupra stării noastre de sănătate. Așadar iată lista acestor produse:

1.Fructe citrice

Acestea pot provoca alergii sau chiar gastrită în caz că sunt mâncate des pe stomacul gol. De aceea, se recomandă ca înainte de a bea un pahar de suc de portocale să mănânci un terci de ovăz.

2.Banane

Acestea conțin mult magneziu, care reglementează activitatea sistemului cardiovascular. Mâncate pe stomacul gol, bananele pot perturba echilibrul calciu-magneziu.

3.Legume crude

Acizii care se găsesc în legumele crude pot irita mucoasa gastrică. Acestea pot provoca ulcer și gastrită.

4.Iaurt

Surprinzător, dar dimineața, organismul nu are nevoie de bacteriile din iaurt și se descurcă singur. Prin urmare, beneficiile iaurtului mâncat pe stomacul gol sunt egale cu zero. Este mai bine să-l consumi peste 2 ore după micul dejun sau seara.

5.Băuturi reci

Acestea nu pot începe în mod corespunzător procesul de digestie dimineața. Mai bine să le înlocuiești cu băuturi călduțe.

6.Dulciuri

Nu trebuie să mănânci dulciuri pe stomacul gol, deoarece după trezire, pancreasul nu este capabil să producă cantitatea necesară de insulină. Consumul de dulciuri dimineața poate duce la creșterea zahărului în sânge.

7.Cafea

Cafeaua băută pe stomacul gol de asemenea va avea efecte negative asupra sănătății tale. Căci cafeaua irită mucoasa gastrică și stomacul produce suc gastric. Cu timpul, se poate dezvolta gastrita.

Ce nu trebuie să mănânci pe noapte? 

Pentru început ar trebui să menționăm, că medicii nu recomandă în genere să mâncăm înainte de culcare. În primul rând, noaptea, toate procesele fiziologice din organism (inclusiv digestia) încetinesc. Astfel, alimentele consumate înainte de somn se transformă în toxine. În plus, aceasta este o cauză a kilogramelor în plus.

Așadar, iată care sunt produsele, care consumate pe noapte, îți pot afecta odihna și sănătatea:

1.Snacks-uri

Tot felul de pufuleți, popcorn, crackers, fulgi și chipsuri sunt cele mai întrebate: întotdeauna la îndemână și nu trebuie pregătite. Însă, gradul de prelucrare a acestor produse, numărul de substanțe chimice și conținutul lor caloric, le face să intre imediat în lista „neagră”.

2.Carne și pește

Carnea, peștele, ouăle și alte alimente proteice de origine animală sunt sățioase. Cel mai probabil, această gustare nu îți va afecta volumul coapselor, dar toate cele enumerate sunt digerate în stomac timp de patru ore, și abia după asta ajung în intestin. Dacă adormi mai devreme, stomacul tău adoarme împreună cu tine. Acestea îți vor da senzația de greutate și disconfort în timpul somului și dimineața.

3.Chifle

Pâinea și alte produse de panificație se digeră destul de greu. Mâncate pe noapte, acestea contribuie la apariția obezității.

4.Ciocolată

E foarte tentantă, dar, ca și produsele de mai sus, provoacă aproximativ aceeași reacție a organismului și se depune pe coapse.

5.Nuci și fructe uscate

Acestea sunt foarte benefice în cantități moderate. Întrebarea este, dacă vei putea să te oprești? Căci nucile sunt foarte calorice. Iar fructele uscate conțin zahăr concentrat.

6.Cafea

Deja cu toții știm, că o ceașcă de cafea seara îți poate perturba somnul. Trebuie să eviți consumul de cofeină pentru câteva ore înainte de somn.

7.Alcool

Consumul de alcool pe noapte te poate ajuta să adormi mai ușor. Dar cel mai probabil, vei merge la culcare cu durere de cap, te vei trezi des noaptea și vei avea coșmaruri.