Îți asigură sănătatea și frumusețea: 14 cele mai benefice alimente pentru femei

Dacă cel puțin 6 alimente din această listă vor fi în meniul tău zilnic, doar în câteva săptămâni vei observa schimbări pozitive în starea ta fizică și psihică.

1. Merele

Aceste fructe populare conțin quercetină – un flavonoid natural, capabil să protejeze celulele creierului de efectul distructiv al radicalilor liberi. Merele sunt o sursă minunată de fibre, care oferă sațietate imediată și favorizează pierderea kilogramelor în plus. Într-un singur măr se conține 16% din doza zilnică de fibre.

2. Bananele

Multe dintre femei au renunțat la banane, deoarece conțin prea multe calorii. Pe de altă parte, ele sunt atât de benefice. O banană conține cam 100 de calorii, 3 g de fibre și o cantitate mare de potasiu, care menține tensiunea arterială în normă. Cercetătorii britanici au demonstrat că bananele sunt foarte bune și pentru copii, ele previn astmul.

3. Fructele de pădure

Sunt cele mai bogate în antioxidanți dintre fructe. Ele previn apariția cancerului, îmbunătățesc activitatea cerebrală și mențin sănătatea inimii. Acestea se păstrează foarte bine la congelator, așa încât devin o sursă indispensabilă de substanțe prețioase pe timp de iarnă.

4. Ananasul

Doar 150 g de acest fruct tropical o să-ți ofere doza zilnică necesară de vitamina C, care pe lângă imunitate, ajută și la sinteza colagenului. Iar după cum știi, această proteină îți menține pielea tânără și elastică.

5. Spanacul

Este minunat atunci când un singur aliment este o sursă de multe vitamine. Spanacul conține vitamina A,C, K și acid folic, care stimulează producerea hormonilor responsabili de starea noastră de bine. Nivelul redus de acid folic în organism este considerat de către medici un factor al depresiei.

6. Varza

Într-un singur pahar de varză tocată sunt doar 20 de calorii și o cantitate mare de glucozinolați – substanțele care luptă cu radicalii liberi. De aceea, în loc de o frunză de salată, mai bine pune în interiorul sandvișului o frunză de varză.

7. Kale

Este un tip de varză mai puțin cunoscută, spre deosebire de brocoli sau conopidă, dar este campion la conținutul de susbtanțe nutritive. Jumătate de pahar de kale tocată conține 420% din doza zilnică necesară de vitamina K, care este importantă pentru sistemul osos.

8. Somonul

Este renumit pentru conținutul ridicat de acizi grași omega-3, atât de necesari sistemului cardiovascular. Totodată, acești acizi ridică nivelul de serotonină, cunoscut ca și hormon al fericirii. Chiar și conservat, somonul este foarte folositor. Spre deosebire de ton, acesta conține mai puțin mercur.

9. Ovăzul

Ovăzul este bogat în fibre, care reduc nivelul de colesterol și ajută la topirea grăsimilor din jurul taliei. Cei mai nutritivi sunt fulgii mășcați de ovăz, care necesită fierbere timp de cel puțin 10 minute. Adaugă în terciul de ovăz fructe, miere și semințe de in.

10. Cerealele integrale

Oamenii care dau preferință cerealelor integrale, scapă mai ușor de grăsimea de pe burtă. Alege orezul brun și pastele din grâu dur. Totodată nu uita de terciul de arpacaș, care pe lângă fibre, conține și proteină vegetală.

11. Boboasele

Acestea sunt principalele surse de fibre și proteine vegetale, dar și de vitamine din grupul B, zinc, fier, magneziu. Fasolea neagră este o comoară cu antioxidanți. Nu uita și de năut! Un studiu recent a dovedit că pe cei care consumă năut, nu-i trage la gustări nesănătoase între mese.

12. Iaurtul natural și chefirul

Aceste produse lactate oferă sațietate și ajută organismul să-și țină sub control greutatea. Iaurtul natural conține mai multă proteină decât carnea de găină. În plus, iaurtul și chefirul conțin probiotice – care întăresc imunitatea.

13. Ciocolata

Cu siguranță, ai auzit că ciocolata neagră reduce riscul de dezvoltare a hipertoniei și previne atactul de cord, datorită flavonoidelor. Un nou studiu al Univeristății Cambrige a arătat că oamenii care preferă ciocolata, suferă de boli cardiovasculare cu 37% mai rar.

14. Mierea

Este înlocuitorul perfect al zahărului. În comparație cu acesta, mierea încetinește sinteza hormonului grelina, cunoscut ca și „hormonul foamei”. Totuși, nu uita că mierea este un produs caloric, de aceea nu fă excese.