Întotdeauna în vogă: 7 tipuri de rochii care nu trebuie să lipsească din garderoba ta!

Deși se spune că moda este schimbătoare și efemeră, unele piese vestimentare sunt atemporale, în special unele modele de rochii, care au fost actuale atunci când trăiau bunicile noastre, sunt actuale acum și, cel mai probabil, vor fi actuale în rândul femeilor chiar și peste 100 de ani. Despre 7 asemenea modele, vom discuta astăzi.

Ce rochii sunt la modă în 2021?

Rochii stil halat

Multe femei apreciază rochia wrap pentru versatilitate. Aceasta se potrivește atât femeilor subțiri, cât și celor plinuțe și evidențiază subtil grația și rafinamentul feminin, mascând și mai subtil zonele mai puțin atrăgătoare. Rochia se potrivește atât pentru petreceri, evenimente corporative și ocazii speciale, cât și pentru birou sau alte activități cotidiene, în dependență de ce lungime, culori și accesorii alegi.

Modele de rochii combinate

Rochiile ușoare, de tip lenjerie, se bucurau de popularitate încă în anii 20’ ai secolului trecut. Acest stil nepretențios este adorat de ambele sexe pentru senzualitatea sa. Dar asta nu înseamnă că se potrivește doar pentru ocazii romantice. De exemplu, dacă adaugi la o asemenea rochie o jachetă, vei arăta îndrăzneț și contemporan, iar dacă o porți pe deasupra unei haine cu guler înalt, vei arăta stilat și romantic. O rochie slip poate fi purtată chiar și la birou, dar numai în combinație cu o jachetă sau o cămașă albă.

Citește și: Trase prin inel: 7 modele de rochii care te fac să pari mai slabă!

Rochii cămașă midi

Această rochie poate fi îmbinată armonios aproape cu orice, începând cu tocuri înalte și terminând cu o pereche de adidași și pare să fie creată pentru o viață confortabilă de zi cu zi, dar fără a pierde din senzualitate și stil. Pe femeile subțiri, acest model de rochie arată supradimensionat, prin urmare, îți poți sublinia talia cu o curea. Același lucru e valabil și pentru femeile plinuțe, care în absența centurii își pot pierde din eleganță și pot arăta vizual mai mari.

Citește și: Două prietene cu forme diferite au îmbrăcat aceleași ținute și au demonstrat că stilul nu depinde de mărime!

Rochii elegante cu croi drept

Aici ne amintim, mai întâi de toate, de rochia elegantă a celebrei supermodele a anilor 60’ – Twiggy, care nu își pierde din actualitate nici până în prezent. O astfel de rochie, ce amintește vizual de un maiou lung, accentuează formele grațioase ale corpului tău și, în același timp, maschează eficient orice cusururi.

Citește și: Moda plus size – 5 ținute care arată mai bine pe femei plinuțe, decât pe femei subțiri!

Rochii linia A

Acest tip de rochie trebuie să facă parte din garderoba oricărei femei, indiferent de vârstă, greutate sau statură. Rochia ascunde eficient șoldurile femeilor plinuțe sau, dimpotrivă, adaugă volum picioarelor foarte subțiri, atunci când vorbim de femei zvelte. Aceasta poate fi combinate cu diverse stiluri, inclusiv cu adidași sau tocuri subțiri și înalte.

Rochii cu spatele decupat

Rochiile cu spate decupat reprezintă articole vestimentare de seară. Există diferite modele pentru diferite ocazii. De exemplu, ținutele pin up cu un spate decupat mai modest sunt potrivite și pentru zilele toride de vară, în timp ce rochiile lungi și elegante ar fi mai bine să le lași pentru întâlniri romantice și petreceri de seară.

Citește și: Pentru că meriți! 5 modele de rochii ca să arăți scump în fiecare zi!

Rochii mulate pe corp

O rochie strâmtă de lungime medie poate fi purtată atât la petreceri, cât și la locul de muncă, în special combinată cu un blazer sau un cardigan. Cu toate acestea, e greu de numit această ținută confortabilă sau potrivită pentru viața de zi cu zi. Pentru petreceri zgomotoase, poți alege o rochie scurtă, completată cu o jachetă strălucitoare, iar pentru restul ocaziilor, îți sugerăm să alegi un stil mai laconic.