Întotdeauna ai spălat greșit aceste 9 alimente. Iată de ce orezul îți ieșea ca un terci

Oricine cunoaște importanța spălării minuțioase a alimentelor cumpărate. La prima vedere, nu pare să fie ceva mai ușor decât să deschizi robinetul și să speli produsul sub jetul de apă. Dar chiar și acest lucru simplu, are regulile sale.

Noi am găsit câteva produse obișnuite, pe care multe persoane nu știu cum să le spele corect.

Legumele congelate

Legumele congelate ne fac viața mai ușoară, fiindcă aceste legume pot fi turnate într-un vas și fierte imediat. Dar și aici există un secret. Înainte de a fi congelate, legumele sunt expuse sub un jet puternic de apă. Prin urmare, mulți nu spală legumele congelate înainte de utilizare, fiindcă mâncarea este gătită la temperaturi ridicate. Cu toate acestea, dacă preferi legumele al dente, ar trebui să le clătești bine și să le gătești la fel ca și pe cele proaspete, mai ales dacă sunt congelate de tine sau cumpărate la cantitate. Legumele au fost trecute prin multe mâini până au ajuns pe masa ta (deci prin mulți microbi și bacterii, care pot cauza multe boli) și, odată cu spălarea lor, mai scapi de substanțele cu care au fost tratate de către producator.

Orezul

Toate tipurile de orez trebuie spălate de 3-4 ori înainte de a fi gătite, în special cel cu bob lung. Și nu din cauza prafului sau altor contaminanți, ci datorită amidonului, care se află pe suprafața boabelor. Anume din această cauză, orezul fiert se transformă într-un terci lipicios, care nu arată apetisant. Pe când orezul spălat de mai multe ori arată perfect, bob lângă bob. De asemenea, merită să speli de mai multe ori și alte cereale care conțin amidon (cele de porumb sau grâu) pentru a se fârâmița mai ușor.

Midiile și stridiile

Toate fructele de mare, care au scoici, trebuie spălate minuțios, chiar dacă le-ai cumpărat congelate. Cert este că nisipul și algele din apă se pot acumula în scoici. Iar toată această mizerie, pur și simplu iese la suprafață în timpul gătitului și îți poate strica mâncarea. Tu doar nu ai nevoie de aceste „condimente”, nu-i așa?

Laptele și produsele lactate

Pachetele și sticlele de lapte, iaurtul de băut și alte alimente lichide trebuie, de asemenea, spălate înainte de deschidere. Laptele de pe un raft de supermarket sub orice formă este pus la dispoziția altor cumpărători care ating și mută permanent produsul dat,  în căutarea unei date de producție sau a unui pachet potrivit. Apoi, produsul este plasat pe banda rulantă spre casa de achitare, bandă a cărei puritate este, de asemenea, departe de perfecțiune. Imediat ce deschizi un pachet sau o sticlă, tu oferi intrare liberă bacteriilor de la suprafață, așa că este mai bine să clătești minuțios ambalajul, înainte de deschidere.

Peștele

Nu este necesar să clătești peștele crud, dacă nu-l vei mânca în această formă. În timpul preparării peștelui, toate bacteriile din file sunt distruse de temperatură, dar în timpul spălării, ele se pot deplasa pe orice suprafață din bucătărie. După ce tai peștele, trebuie să speli bine mâinele, tabla de tocat și cuțitul.

Varza

Conopida, broccoli, varza albă sau roșie – oricare tip de varză trebuie spălată minuțios. În cazul conopidei și broccoli, trebuie să rupi rămurelele și să le clătești fiecare aparte. Varza roșie și albă se spală mai interesant. În primul rând, la spălare, este necesar să îndoi 2-3 straturi superioare ale varzei, deoarece praful și nisipul se pot ascunde în spatele frunzelor. Pentru a scăpa de efectele bacteriilor sau insectelor, e necesar de clătit aceste rămurele cu ajutorul apei, adăugând și puțin oțet. Pune varza în apă pe câteva minute, apoi clătește-o din nou cu apă și leguma va fi curățată complet.

Băuturile din ambalaje metalice

E foarte plăcut să bei o cola sau un suc, mai ales pe o zi călduroasă: recipientul metalic contribuie la o răcire bună a băuturii, ceea ce o face mai gustoasă. Totuși, nu te grăbi să pui ambalajul pe buze: băuturile sunt adesea livrate magazinelor prin mașini prăfuite, iar pe raft, băuturile sunt accesibile fiecărui doritor. Dacă este posibil, spală capacul sau întregul ambalaj sau șterge-l cu un șervețel. Cel mai bine e să torni conținutul băuturii într-un pahar.

Salata creață

Salata Iceberg, rucolla și toate verdețurile sunt foarte gustoase și sănătoase. Dar dacă nu cumperi frunze gata tocate, este important să clătești bine. Pentru a scăpa de nisip și pământ între frunze, trebuie să rupi salata cu mâinile și să o înmoi pe câteva minute în apă rece curată. Apoi să scoți frunzele din apă și le așezi pe prosoape de hârtie, astfel încât să se scurgă surplusul de lichid.

Merele

Cele mai curate fructe, vor fi întotdeauna cele locale de sezon care nu necesită o prelucrare specială pentru livrare. Dar dacă dorești un măr în afara sezonului, principalul lucru este să-l speli corect. Studiile au arătat că dacă lași fructele în apă cu bicarbonat de sodiu, timp de 12 minute, chiar și pesticidele vor fi eliminate de pe suprafața lor. Merele curățate în așa mod sunt complet sigure.

Fiecare are propriile sale secrete de gătit sau tradiții culinare de familie. Spune-ne ce lifehackuri pentru curățarea produselor și prepararea mâncării cunoști?