Întinerește-ți chipul: 5 idei minunate pentru vopsirea părului cărunt!

Odată cu înaintarea în vârstă părul devine cărunt. Încărunțirea este inevitabilă și fiecare femeie luptă în felul ei cu acest fenomen. Unele femei se resemnează și acceptă modificările legate de vârstă ca ceva firesc, în timp ce altele încearcă să întoarcă situația în favoarea lor. Și le reușește! Secretul e să alegi nuanța corect! Iată 5 nuanțe pe care merită să le încerci.

Culoarea caramel la păr

Caramel este alegerea ideală pentru doamnele care vor să-și șteargă câțiva ani de pe chip și să scape de părul cărunt. Ea îți va împrospăta imaginea cu reflexe de tonalitate diferită, de la zahăr ars până la blond și șaten auriu. Nuanța luminează pielea și se potrivește în special femeilor cu tonalitate caldă a pielii (fața rumenă, ușor arsă de soare sau cu pistrui).

Blond căpșună păr

Blondul căpșună este una din cele mai populare nuanțe de păr din ultimii ani. Culoarea are o saturație diferită, care evoluează cursiv de la tonuri abia sesizabile până la tonuri foarte intense. În acest fel, părul cărunt se transformă dintr-o povară într-un adevărat atu.

Tonurile blond căpșună îmbină nuanțe roșiatice, roșcate, aurii, cupru, roz și blond. Ele au două subtonuri esențiale: rece – blond clasic cu adaos de roz; cald – ca aurul roz, cu o nuanță roșiatică. Ambele creează un efect excelent de întinerire

Culoarea roz-șampanie

Imaginează-ți că amesteci tonuri roz-deschis cu irizații aurii de șampanie! Această nuanță întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului. Și se aplică foarte ușor pe părul cărunt. O alegere ideală pentru femeile romantice și sigure de sine.

Păr sombre

Tehnica sombre este sora mai mică a stilului ombre. Ea constă în deschiderea treptată a nuanței de bază, folosind o tranziție subtilă, dar densă, de la rădăcini spre vârfuri.

Părul este tapat, după care vopsit sau decolorat pentru a obține un degrade natural ori o tranziție netedă de la închis spre deschis. Acest stil întinerește chipul și arată cât se poate de natural și feminin.

Culoarea ciocolatei

Pentru brunete și femei cu păr brun deschis, sunt actuale tonurile calde de scorțișoară și ciocolată, cu un subton de cupru. Nuanța e perfectă pentru femeile cu păr închis la culoare, care vor să-și împrospăteze look-ul și să scape de șuvitele cărunte.

În comparație cu nuanțele deschise, care implică o decolorare violentă a părului, tonurile închise au nevoie de mai puțină substanță decolorantă pentru a obține efectul dorit.

Citește și: Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)