Întinerește rapid: 5 trucuri care te vor întineri cu 10 ani!

Deja ne-am convins că un machiaj profesionist poate ascunde orice imperfecțiune a tenului, de la riduri, până la pungi de sub ochi. Dar machiajul nu poate fi purtat non stop. Iar fardurile și alte produse cosmetice nu fac decât să agraveze problema. Adevărul e că dacă vrei să arăți mai tânără, trebuie să ai grijă de piele și să te alimentezi sănătos. Iată 5 trucuri sănătoase, care te vor întineri cu 10 ani.

1. Tratează pielea cu terci de ovăz

Fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați, fibre, proteine și grăsimi. Aceștia reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la scăderea tensiunii arteriale, au efect antiinflamator și contribuie la regenerarea pielii – dacă îi mănânci.

Dar dacă îi aplici pe piele, fulgii pot fi folosiți la prepararea unui scrub pentru ten gras. Datorită lor, pielea devine mai tânără și mai tonificată. Pentru a prepara masca, amestecă 100 de grame de fulgi de ovăz mărunțit cu 30 de ml de apă și aplică amestecul pe piele timp de 15-20 de minute.

2. Tratează pielea cu sare de mare

Sarea de mare este un demachiant excelent pentru piele. Ea purifică tenul și întărește membranele celulare ale pielii, datorită cărora pielea rămâne rezistentă, netedă și elastică. DAR ca să fie eficientă, nu trebuie amestecată cu apă, ci cu o bază lichidă vâscoasă.

Amestecă 50 gr de sare, cu 10 gr de bicarbonat și 100 ml de suc de aloe. Femeile care au avut probleme cu tenul știu că aloe are un efect de regenerare mult mai bun decât loțiunile de îngrijire a pielii.

3. Tratează pielea cu miere

Pentru netezirea ridurilor adânci, amestecă o lingură de ulei de pește cu o lingură de miere. Aplică masca pe față timp de 20-30 de minute și îndepărteaz-o cu un prosop de hârtie. Apoi clătește-ți fața sub un jet de apă caldă.

Masca poate fi aplicată la 3-5 zile și este ideală pentru curățarea pielii de impurități, are efecte antiseptice și antibacteriene, menține tenul hidratat și contribuie la reducerea ridurilor.

4. Tratează pielea cu turmeric

Măștile faciale cu turmeric sunt bune pentru femeile cu ten inflamat, ars de soare, încărcat de impurități, cu acnee, dermatite, rozacee și riduri. Amestecă două linguri de curcuma cu două linguri de rădăcină de ghimbir rasă și o linguriță de miere și aplică pasta pe față timp de 10 minute.

Chiar dacă frige un pic, nu te îngrijora, compușii ei au proprietăți antiinflamatoare, calmante, regenerante, care refac bariera hidrolipidică a dermei și netezesc ridurile.

5. Masează-ți fața

Gimnastica facială este necesară pentru a tonifica musculatura feței, a restabili elasticitatea tenului, a îmbunătăți circulația sângelui și a promova producția de colagen. Cu alte cuvinte, pentru a le face pe doamne tinere și frumoase.

Află în articolul de mai jos ce fel de exerciții să faci pentru a scăpa de șanțurile nazolabiale, ridurile de pe frunte, ridurile dintre sprâncene, cele de pe gât și pungile de sub ochi.

Citește și: Repetă aceste 5 exerciții în fiecare zi și vei scăpa de riduri!