Îngrijită și sigură pe sine: 10 trăsături ale unei femei de succes!

Ai întâlnit vreodată femei care atrag privirile pline de admirație ale celor din jur, chiar dacă nu sunt îmbrăcate în haine scumpe, nu sunt coafate complex, nu folosesc parfum sau accesorii și poartă un minim de machiaj? Dar în pofida la toate – emană prospețime și pășesc mai sigur decât orice model. Care este secretul acestora? Păi bine, secretul este mai simplu decât pare la prima vedere. Toate aceste femei respectă 10 reguli simple, pe care le poți respecta și tu!

#1. Garderoba trebuie să îți reflecte personalitatea

Ce înseamnă o femeie de succes? Înseamnă mai întâi de toate o femeie elegantă și sigură pe sine. Iar un stil vestimentar elegant înseamnă un aspect decent, îngrijit, potrivit vârstei și siluetei tale. Un stil care are la bază gustul și individualitatea ta. Care nu imită orbește tendințele modei, dar nici nu le ignoră complet. Un stil alcătuit din articole vestimentare clasice, dar care arată contemporan.

Eleganța înseamnă simplitate și calitate. Investește în articole vestimentare de bază, deoarece ele pot fi combinate între ele și nu își pierd niciodată din actualitate. Nu e neapărat să fie scumpe. Important e să fie de calitate. Deci mai bine să ai o rochie bună, decât două rele. Și da, hainele trebuie să fie îngrijite, altfel ai muncit în zadar.

#2. Coafura îl face pe om

Deșii unii stiliști afirmă că părul trebuie spălat doar o dată pe săptămână pentru a nu-l deteriora, oamenii de știință susțin inversul: părul trebuie spălat atunci când este murdar, fiindcă nu e nici sănătos, nici igienic și nici frumos să procedezi altfel. Un păr îngrijit, înseamnă un păr frumos. Iar un păr frumos, înseamnă o femeie frumoasă, deoarece tunsoarea dă tonul întregii imagini.

Pe măsură ce îmbătrânești, părul își pierde volumul, intensitatea și elasticitatea. Prin urmare, e mai bine să renunți la coafurile pentru păr lung, în favoarea celor pentru păr scurt, ce întineresc chipul, adaugă volum și corectează atent ovalul feței. Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai inspirată ținută va arăta deplasat și caraghios. O tunsoare la modă, potrivită cu tipul feței, forma părului, tonalitatea pielii și imaginea în ansamblu este un atribut incontestabil al unei femei de succes.

#3. Machiajul trebuie să fie impecabil

Să începem cu faptul că puține femei se pot lăuda cu o piele de porțelan. E firesc ca după anumită vârstă pielea să nu fie în stare ideală. Dar există diferență între o stare firească a pielii și o stare neîngrijită. Cea mai spectaculoasă coafură, cea mai la modă ținută și cel mai bun machiaj pot fi eclipsate de o piele neîngrijită, inflamată și uscată. Pentru început – respectă igiena elementară, iar dacă problemele continuă să apară, consultă un specialist.

Cât despre machiaj – evită extremele. Prea machiată e rău, fără machiaj e și mai rău. Coco Chanel spunea cu o doză sănătoasă de ironie că o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine. Vrem noi sau nu, machiajul a devenit un adevărat atribut al feminității.

#4. Pantofii sunt baza unui aspect elegant!

Tocurile înalte sunt atot puternice. Acestea îți vor îmbunătăți starea de spirit, postura și încrederea în sine, iar o ținută plictisitoare se va transforma imediat într-una de excepție. Dacă nu ești amatoare de pantofi cu toc înalt – nu te descuraja. Femeile din Occident adoră pantofii cu toc mediu și gros, deoarece sunt stilați, eleganți și sănătoși, atât pentru spate, cât și pentru picior.

Și bineînțeles – pantofii trebuie să fie îngrijiți. Fiindcă chiar și o zgârietură mică pe pantofi îți poate compromite întreaga imagine, subminând toate eforturile depuse până acum.

Și nu uita de postură! Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură pe sine. Savanții au demonstrat că starea de spirit ne influențează postura, dar în aceeași măsură, și postura ne influențează starea de spirit. Prin urmare, stai dreaptă!

#5. Poșeta este mai importantă decât pare la prima vedere

Unii subestimează importanța accesoriilor. Dar diavolul se ascunde în detalii, nu-i așa? O femeie fără poșetă e ca un copac fără frunze. Gentuța trebuie să fie rigidă, din piele de înaltă calitate și cu furnitură corespunzătoare. Ea reflectă stilul de viață, personalitatea și statutul deținătoarei sale. Află în articolul de mai jos cum trebuie să porți o poșetă pentru a arăta ca o adevărată aristocrată.

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!

#6. Găsește aroma care ți se potrivește

Femeile au o relație strânsă cu parfumurile. Fiecare parfum are ceva de spus. Fiecare notă din el este ideală pentru o anumită femeie. Și fiecare femeie se exprimă printr-un anumit parfum.

Pe de altă parte, mirosul creează cele mai durabile asocieri. Prin urmare, de parfumul pe care îl alegi depinde cum vei rămâne în memoria persoanelor cu care interacționezi – urâtă și respingătoare sau enigmatică și ademenitoare. Găsește o aromă bună, care ți se potrivește și fii gata să îi cucerești iremediabil pe toți cei care te înconjoară.

#7. Individualitatea este pe primul loc

Moda ne este dată pentru a ne juca cu ea și urmând un șablon sau imitând stilul altei persoane, nu o să fii niciodată la modă. Hainele trebuie să-ți reflecte stilul și personalitatea și să te facă diferită de ceilalți.

O femeie de succes nu e înnebunită după modă, are propriul stil și se încrede în el. Femeile sigure pe sine, frumoase, inteligente, independente, nu simt nevoia să-și demonstreze statutul prin haine de marcă sau accesorii de lux. Ele au încredere în propriul simț estetic și înțeleg perfect că stilul nu costă nimic, iar cel mai la modă lucru este individualitatea.

#8. Sănătatea emoțională și starea de bine

Tinerețea, frumusețea, succesul, prosperitatea – toate se nasc din interior, și nici cosmeticele, nici plasticienii, nici garderoba nu pot ascunde adevărata noastră stare. O femeie este frumoasă în primul rând prin firea și natura ei, iar tot ce vedem în exterior este produsul stării sale interioare.

Și cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să continui să te dezvolți în plan mental, emoțional și spiritual. Nimic nu înfrumusețează o femeie mai bine decât un suflet împlinit și frumos.

#9. Zâmbește

Zâmbetul este cel mai bun machiaj. De altfel, în continuarea gândurilor de mai sus, putem adăuga că râsul prelungește viața, sănătatea și tinerețea. Iar simțul umorului și ironia la adresa propriei persoane ajută în cele mai deznădăjduite situații. Râsul este un medicament gratuit, dar foarte eficient și un agent excelent de întinerire.

#10. O femeie îngrijită înseamnă o femeie frumoasă

Care este secretul acestora? Cu această întrebare am început acest articol și cu răspunsul la ea îl vom încheia. Secretul se ascunde în atitudinea lor față de propriul suflet și propriul corp. Atât despre suflet, cât și despre corp, poți citi în detaliu în articolele de mai jos.

Citește și: Oriunde te îndrepţi, fă-o din toată inima: 9 lecții de viață de la maestrul gândirii chineze, Confucius!

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!