Îndrăzneț și seducător: 19 idei de coafură ca să arăți mai tânără după 45 de ani!

Femeile sunt frumoase indiferent de vârstă. Însă după 40 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Și cel mai ușor e să faci acest lucru cu ajutorul coafurii. O tunsoare corectă îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Trebuie doar să găsești modelul care ți se potrivește. Iată câteva idei de unde ai putea să te inspiri.

Tunsori par scurt femei peste 45 ani

Moda tunsorilor pentru păr scurt ia amploare. Nu e de mirare, deoarece aceste coafuri arată stilat, expresiv și contemporan. Și spre deosebire de tunsorile pentru păr lung, sunt mult mai ușor de coafat.

Tunsorile scurte adaugă prospețime și îndrăzneală unei femei și sunt numai bune pentru doamnele cu păr subțire și rar, care vor să fie în continuare stilate.

Tunsori pentru femei peste 40 de ani

Tunsorile ultra scurte arată bine pe femeile cu trăsături pronunțate și expresive ale feței. Dar nu uita de accesorii, care au rolul de a dilua imaginea și de a adăuga rafinament chipului tău. Și de machiaj, care trebuie să-ți sublinieze expresivitatea.

Astăzi, femeile pot să poarte o tunsoare foarte scurtă, în stil băiețesc, fără să-și piardă din eleganță și feminitate. O astfel de tunsoare arată modern, proaspăt și e o opțiune ideală pentru femeile hotărâte și sigure de sine.

Tunsori bob femei 40 ani

Coafura bob e una din cele mai apreciate tunsori din lume. Ea este universală, versatilă, arată superb pe chipul oricărei femei și se asociază excelent cu orice ținută. Tunsoarea încadrează perfect ovalul feței, întinerește chipul și adaugă prospețime întregului look.

Există o mulțime de variații ale acestei tunsori, dar dacă ai trecut de 40 de ani, îți recomandăm varianta cu breton, deoarece bretonul ascunde eficient ridurile de pe frunte. În plus, bretonul adaugă îndrăzneală și îți va face coafura mai versatilă.

Tunsori bob asimetric scurt

Coafurile bob asimetrice, pentru păr scurt, arată îndrăzneț și elegant în același timp. Tunsoarea va adăuga volum părului și îți va face chipul mai luminos.

Un bob elegant, reliefat, completat de asimetrie este potrivit atât pentru firele groase, cât și pentru cele subțiri. Mai mult decât atât, o astfel de tunsoare poate fi asociată cu orice ținută și arată impecabil după 50 de ani, diluând subtil ridurile și alte amprente ale bătrâneții.

Tunsori păr mediu femei 50 ani

Tunsorile stratificate (în scări, în cascadă) corectează relieful feței, adăugând eleganță chipului tău. Ele sunt universale, versatile, stilate, ceva mai greu de coafat (depinde de lungimea părului), dar rezultatul merită efortul depus.

Această aranjare va adăuga volum coafurii tale, creând un look spectaculos și degajat. Datorită dispunerii stratificate, tunsoarea maschează imperfecțiunile feței, adaugă volum ca nici o altă coafură și îți permite să te coafezi în diferite moduri, fără a pierde din rafinament.

Tunsori păr mediu femei 60 ani

Dacă ai 60 de ani, nu înseamnă că trebuie să-ți strângi părul în coc și să uiți definitiv de tunsorile stilate și elegante pe care le purtai acum 20 de ani. Bunicuțele contemporane arată mult mai tinere și mai frumoase decât bunicile lor și nu se sfiesc să poarte tunsori la modă, care le reflectă personalitatea.

Tunsori scurte femei 60 ani

Părul lung necesită mult timp pentru îngrijire și coafare, iar în condițiile ritmului accelerat al vieții contemporane, tot mai multe femei renunță la tunsorile pentru păr lung în favoarea coafurilor scurte, cu volum, care adaugă prospețime și expresivitate imaginii lor. În acest sens, etalon este considerată tunsoarea pixie.

Pixie va adăuga prospețime și dârzenie chipului tău, dar fără să-ți știrbească din eleganță și feminitate. Aceasta are multe variații și poate fi adaptată în funcție de fața fiecărei femei. Tunsoarea întinerește, nivelează ovalul feței, conferă expresivitate acesteia și e potrivită pentru orice formă a capului. Un adevărat cadou pentru o doamnă modernă, independentă și sigură de sine

Citește și: Sigur că se poate: Un stilist din California își face clientele să se mândrească cu părul cărunt!