Încetează să faci aceste 6 greșeli vestimentare, dacă vrei să arăți bine după 50 de ani!

Femeia dorește să fie tânără și atrăgătoare – și la 20, și la 50, și la 70 de ani. Se pare că-i scris în codul genetic asta. Pe de altă parte, fiecare vârstă are farmecul său și acest farmec poate fi evidențiat.

Dar în goana după tinerețe multe femei uită că vârsta trebuie acceptată cu demnitate și subliniată frumos. Și în consecință comit o groază de greșeli, care în loc să le facă mai tinere, le evidențiază și mai tare vârsta și le dau un aer caraghios. Hai să vedem care sunt ele, ca pe viitor să le eviți și să rămâi frumoasă și elegantă indiferent de vârstă.

Greșeli vestimentare femei

#1. Aspectul neîngrijit

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. Trebuie să ai grijă de corpul tău ca de ochii din cap. Asta nu înseamnă să mergi la salon în fiecare zi. E vorba de o îngrijire elementară a tenului, părului și unghiilor, pe care fiecare femeie e datoare să o respecte pentru a-și menține frumusețea.

Pe lângă îngrijirea regulată a corpului, este important ca imaginea în ansamblu să fie una îngrijită. Nu e neapărat să te îmbraci scump sau la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust. Chiar și un detaliu mărunt îți poate compromite întreaga ținută, începând cu zgârietura de pe pantof și terminând cu excesul de fard.

#2. Sexualitatea accentuată

O altă greșeală a doamnelor 50+ este sexualitatea accentuată. Rochiile și fustele scurte, asociate cu tocuri stiletto, decolteu adânc și machiajul provocator nu adaugă feminitate nici măcar la 20 de ani, iar la 50 de ani arată vulgar, deplasat și lipsit de gust.

Combină tocurile doar cu fuste midi și maxi și uită de fusta mini și decolteu integrate în aceeași ținută. În general, evită decolteurile și fustele mini. Frumusețea trebuie evidențiată elegant. Nu uita că bărbații apreciază feminitatea, nu vulgaritatea, iar un look prea frivol la sigur îi va ține departe de tine, cel puțin pe bărbații la care aspiri.

Greșeli de stil femei

#3. Ținutele extravagante

Evită culorile acide, violente și exagerat de strălucitoare, hainele cu imprimeuri copilărești și adolescentine, hainele strânse pe corp, fustele mini, volanele, inserțiile, topurile scurte cu vedere la buric, blugii rupți, imprimeurile complexe, ținutele cu strasuri, ținutele cochete pentru studente, tocurile înalte și provocatoare și bineînțeles – excesul de bijuterii.

Lista cu restricții nu-i atât de lungă după cum pare la prima vedere. Dar toate acestea nu adaugă nici șarm și nici senzualitate unei femei 50+ și arată mai degrabă deplasat, decât stilat.

#4. Ultimul cuvânt în modă

Nu alerga după trenduri. Ele sunt înșelătoare, volatile și orientate spre tineret. Multe femei cad în această capcană. În special după 50 de ani, când vor să-și recapete tinerețea ținând pasul cu moda. Însă această strategie este greșită.

Hainele pot arăta grozav pe podiumuri, pe manechine, în reviste și pe prietenele tale, dar asta nu înseamnă că vor arăta bine și pe tine, mai ales că majoritatea din ele sunt orientate spre femei sub 50 de ani. Fii mai selectivă și nu uita că individualitatea este la modă.

Sfaturi vestimentare femei

#5. Ținute nepotrivite vârstei

Nu mai ai 20 de ani! Și nici măcar 40. Da, uneori e greu să te împaci cu acest lucru, dar viața continuă mai departe și să știi că poți arăta impecabil și după 50 de ani, dacă îți selectezi ținutele inteligent.

Iar inteligent înseamnă, mai întâi de toate, potrivit vârstei. Uite la Ivana Trump (nu Ivanka, ci Ivana, prima soție a lui Donald Trump), care refuză să înțeleagă acest lucru. Dacă look-ul de mai sus ți se pare atrăgător, nu ne rămâne decât să-ți urăm succes.

#6. Tunsori bătrânești

Evită tunsorile și nuanțele care îți accentuează vârsta. După 50 de ani trăsăturile feței nu mai sunt la fel de pronunțate, pielea își pierde elasticitatea, părului îi lipsesc densitatea și volumul de odinioară, rădăcinile încărunțesc, iar firele devin tot mai rare și subțiri. Pentru a combate aceste probleme, alege una din tunsorile prezentate în articolul de mai jos.

Citește și: Coafuri care întineresc: 5 tunsori stratificate pentru femei trecute de 50 de ani!