În floarea vârstei: 10 ținute casual, perfecte pentru femei de 60 de ani!

Moda contemporană este foarte variată și cel mai important nu e doar pentru femei tinere și zvelte. Femeile trecute de 50, 60, 70 de ani vor să fie în continuare stilate, iar oferta contemporană le permite acest lucru. În special atunci când vorbim de stilul casual. Principala trăsătură a acestui stil este confortul, la care se adaugă influențe estetice din stilul clasic, modern și de afaceri.

Toate acestea fac din casual un stil ideal pentru orice vârstă și în special pentru femeile 60+, pentru care confortul nu e un moft, ci o necesitate. Hai să vedem care sunt principiile și regulile de care trebuie să te ghidezi, ca să arăți tânără și elegantă la 60 de ani!

Culori care întineresc la 60 de ani

După 60 de ani trebuie să eviți 2 extreme: ținutele strălucitoare și ținutele plictisitoare. Ambele subliniază vârsta. Pe de altă parte, tonurile pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu), nuanțele cremoase, nuanțele delicate de galben, verde și albastru, sunt întotdeauna binevenite. Ele sunt feminine și delicate și întineresc vizual chipul unei femei.

Tonalitatea moale a lor îți va permite să asociezi haine de aceeași culoare, în tonuri diferite, dar și să te joci cu contrastele, combinând nuanțe principial diferite. Găsește tonurile ce se potrivesc tenului tău și uită odată pentru totdeauna de culorile plictisitoare.

În ceea ce privește culorile clasice, albul întinerește și împrospătează chipul unei femei și o fac vizual mai ușoară. Cu negrul trebuie să fii mai atentă. Mai bine să-l înlocuiești cu nuanțe profunde de albastru, verde și bordo. Iar dacă îmbraci o haină strălucitoare, de exemplu o vestă roșie, restul nuanțelor trebuie să o dilueze.

Materiale de calitate superioară

Mai bine să ai mai puține lucruri în garderobă, dar toate să fie de calitate. O haină bună din țesături naturale, de înaltă calitate, face cât 3 din materiale sintetice. Iar prețul sumar este același. În schimb, ținuta ta va arăta elegant și scump. Încrede-te în propriul gust și simț estetic. Iar ca să nu dai greș, alege haine clasice, din țesături de calitate și dezvoltă-ți propriul stil, potrivit vârstei.

Tipul de croială

Puține femei 60+ se pot lăuda cu o siluetă ideală. Prin urmare, modul în care sunt croite hainele tale contează. Și aici trebuie să eviți două extreme – hainele mulate, care nu fac decât să evidențieze carențele siluetei și pe deasupra arată deplasat. Și hainele supradimensionate, care arată caraghios și îți știrbesc din eleganță și feminitate. Alege modele croite lejer, cu o mărime mai mare, care să-ți niveleze silueta și să adauge farmec imaginii tale.

Ținute casual femei 60 ani

Stilul casual e un concept vestimentar care fură câte puțin de la celelalte stiluri și îl adaptează la specificul său. Exact același lucru poți să-l faci și tu. Investește în articole vestimentare de bază, care pot fi combinate lejer între ele, alcătuind diverse ținute. Și adaugă la piesele vestimentare de bază, elemente contemporane care îți subliniază individualitatea. De exemplu, poți purta blugii cu o jachetă clasică sau pantalonii clasici cu o geacă bomber. Important e să te simți bine și să nu treci peste limitele bunului gust.

Ținute elegante femei 60 ani

Blugii drepți cu talie medie pot fi asociați cu o bluză clasică cu guleraș, un cardigan tricotat, în stil Chanel și o pereche de pantofi bej, cu toc mediu. Ținuta este completată cu o poșetă mare din piele și câteva accesorii (cercei, lanț, brățară).

Blugii clasici, albaștri-închiși, fac pereche minunată cu un tricou alb, fără imprimeuri, pantofi cu talpă plată și o jachetă maro, din piele de căprioară. Eșarfa și ochelarii adaugă look-ului prospețime și expresivitate. O astfel de ținută este pe cât de confortabilă, pe atât de stilată.

Dacă îți dorești un look mai delicat, poți asocia blugii cu o pereche de pantofi bej și o bluză de tip cămașă, de culoare roz-deschis. Look-ul arată proaspăt, feminin și contemporan și este foarte confortabil.

O rochie-cămașă kaki arată bine cu o jachetă din denim. La rândul lor, sandalele de culoarea coralului și pălăria elegantă completează aspectul, făcându-l cochet și expresiv.

Și ultima, dar nu în ultimul rând – o rochie dreaptă, cu dungi orizontale alb-negru, completată cu o pereche de pantofi roșu-aprins și o eșarfă de aceeași tonalitate. Simplu, elegant, expresiv.

Citește și: Femeia la 60 de ani: 4 detalii care te fac mai frumoasă și alte 4 pe care trebuie să le eviți!