În afara modei: 3 greșeli vestimentare care îți sabotează ținuta!

Graba strică treaba. Așa spune înțelepciunea românească. În goana după frumusețe femeile fac multe greșeli. Așa a fost și va fi întotdeauna. Dar omul din greșeli învață. Iar cei deștepți învață din greșelile altora. Prin urmare, astăzi vom discuta despre câteva greșeli vestimentare de neiertat în rândul femeilor.

#1. Accesoriile

Prima greșeală: Surplusul de accesorii este periculos. În special când vorbim de bijuterii. Sună paradoxal, dar prea multe bijuterii îți ieftinesc imaginea și se asociază cu lauda de sine, bătrânețea și lipsa bunului gust. Nu-i nimic grațios într-o ținută încărcată cu zeci de bijuterii.

A doua greșeală: Accesoriile mari sunt periculoase. Da, ele sunt la modă, dar nu orice bijuterie mare este elegantă în mod implicit – doar pentru că este mare. Și atunci cum le deosebești? Totul e la suprafață, chiar crezi că un dragon cu strasuri pe fundal purpuriu arată stilat?

#2. Armonia

Atunci când creezi o ținută, e important să găsești echilibrul dintre culori, forme și texturi. Simțul stilului este nativ, se dobândește cu anii sau se învață! Iată o lecție scurtă de stil. Ce a făcut greșit doamna din imaginea de mai sus?

În primul rând, e vorba de culori. Ea a folosit prea multe nuanțe vibrante. Nu-i nimic greșit în culorile strălucitoare, dar ele trebuie diluate cu tonuri neutre, cremoase sau pastelate.

În al doilea rând, e vorba de texturi. Nu folosi mai mult de 2-3 texturi sau culori diferite. Eu am numărat 8 elemente diferite ca ton și textură. În mod evident, cineva și-a dorit foarte mult să iasă în evidență.

În al treilea rând, e vorba de forme. Liniile și proporțiile corpului sunt denaturate. Ținuta arată neglijent și dezordonat, iar siluetei îi lipsește grația și naturalețea feminină. Iată cum un stil similar poate fi jucat în alt mod. Într-un mod mult mai inspirat.

#3. Șosetele

Multe femei o dau în bară la alegerea șosetelor. Dar secretul unui look armonios este cât se poate de simplu. Ia uite. Șosetele gri, negre și albe se poartă cu pantofi colorați. Iar șosetele colorate se poartă cu pantofi întunecați sau gri. Ai reținut, da? Nu invers! Iată câteva combinații reușite.

Bonus: Poșetele

Poșeta reflectă stilul de viață, personalitatea și statutul unei femei. Și nu contează atât de mult modelul, cât modul în care o porți. Și aici chiar am ceva de adăugat.

Nu purta poșetele în acest mod! E o tendință de moment, care planează la limita absurdului. Mai multe despre poșete am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!