Împrospătează-ți stilul și coafura: 5 tunsori care întineresc la 50 de ani!

Dacă vrei să-ți schimbi înfățișarea ca să arăți mai tânără și mai atrăgătoare, nu te grăbi să te înscrii la plastician. E destul să faci o vizită la coafor. Tunsoarea corectă poate face adevărate minuni. Dar trebuie să ții cont de starea părului, a tenului, de forma feței și de tonalitatea pielii tale, atunci când o alegi. Dacă ai asociat totul corect, poți să arăți la 50 de ani la fel de bine ca la 30.

#1. Tunsoarea bob carre cu breton

Ce se întâmplă dacă iei tot ce-i mai bun de la două tunsori bune? Obții una și mai bună. Coafura a preluat volumul și delicatețea tunsorii bob și tranzițiile netede ale tunsorii carre. Ea poate fi atât netedă, cât și neglijentă, atât cu breton, cât și fără, și se potrivește atât femeilor tinere, cât și doamnelor mai în vârstă. În plus, e ușor de coafat, nu necesită corectări frecvente și arată tineresc.

Tunsoarea bob carre încadrează perfect ovalul feței, întinerește chipul și adaugă prospețime părului. Există o mulțime de variații ale acestei tunsori, dar la 50+ îți recomandăm varianta cu breton, deoarece bretonul ascunde eficient ridurile de pe frunte. În plus, bretonul adaugă îndrăzneală și îți va face coafura mai versatilă.

Tunsoarea garcon

Astăzi, orice femeie poate purta o tunsoare scurtă, în stil băiețesc, fără să-și piardă din eleganță și feminitate. O asemenea tunsoare este proaspătă, modernă, stilată și e opțiunea ideală pentru femeile hotărâte și sigure de sine.

Îndrăzneață, cochetă și elegantă – tunsoarea garcon a apărut pe arena frumuseții la începutul secolului trecut, dar astăzi e mai populară ca niciodată până acum. Ușor de coafat, ușor de îngrijit, ușor de corectat – coafura garcon e ideală pentru femeile cu trăsături delicate ale feței și cu o constituție fragilă a corpului, dar mai puțin potrivită pentru femei plinuțe.

Tunsoarea pixie cut

Coafura pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și e numai bună pentru femeile cu trăsături expresive ale feței, care vor să arate îndrăzneț, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

Frizura e binevenită dacă ai fața ovală și vrei să adaugi un pic de îndrăzneală și rafinament imaginii tale. Iar dacă ai părul subțire și rar, pixie este o adevărată comoară, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini.

Tunsoarea carre

Coafura carre este una din cele mai vechi tunsori din lume. Aceasta e numai bună pentru doamnele care vor să arate strict și elegant, dar nu sunt gata să-și facă o tunsoare pentru păr scurt.

Ea are o groază de variante: cu breton sau fără breton, până la urechi sau până la gât, clasic sau în scări, pentru păr drept sau pentru păr ondulat. Variantele cu breton ascund bine ridurile și îți dau un aer îndrăzneț, iar cele fără breton descoperă fruntea, mută accentul pe ochi și te fac nespus de grațioasă și feminină.

Tunsoarea gavroche

O coafură întâlnită rar în prezent, dar care a fost populară în anii 90′. Principiul de bază e simplu: șuvițe scurte în față și lungi la spate. În rest, totul rămâne la discreția ta. În varianta modernă, femeile își fac breton lateral și își aranjează părul în scări.

O astfel de tunsoare arată romantic, neobișnuit și autentic. Printre zecile de tunsori la modă în 2021, tunsoarea gavroche la sigur iese în evidență prin naturalețea, simplitatea și feminitatea ei.

Citește și: Culorile deschise întineresc: 10 ținute în tonuri deschise pentru femei 50+