Împrospătează și întineresc: 40 modele de tunsori scurte, actuale în 2021!

Fiecare femeie își alege singură tunsoarea care o atrage cel mai mult și care i se potrivește în cea mai mare măsură cu stilul de viață, temperamentul și natura activității sale. Părul lung nu este pentru toată lumea, prin urmare, tunsorile scurte devin tot mai populare an de an în rândul femeilor care doresc să arate îndrăzneț, elegant și neobișnuit. Totodată, acestea și-au câștigat popularitatea datorită faptului că pot întineri o femeie, reinventând imaginea acesteia, adăugându-i  note de individualitate și un șic nemaipomenit.

Tunsori scurte pentru femei 2021

Din câte ți-ai dat bine seama, astăzi vom discuta despre cele mai populare tunsori scurte pentru femei în anul 2021. Iar dacă tunsorile scurte erau până acum un tabu pentru tine, se pare că a venit timpul pentru o schimbare de la rădăcini.

Indiferent de greutate, înălțime, tonalitatea pielii sau forma feței, te vom ajuta să găsești o tunsoare în vogă, perfectă pentru tine, care să fie cu adevărat inovatoare, îndrăzneață și contemporană.

Tunsori scurte pentru femei cu fața rotundă

Astăzi, toate femeile au grijă de aspectul lor și mai ales de coafură. Dar ritmul accelerat al vieții contemporane solicită tot mai mult timp și, în consecință, tot mai multe femei recurg la coafuri scurte pentru a nu pierde timp și energie, aranjându-și părul.

Tunsorile scurte nu cer o aranjare profesionistă, fiindcă efectul necesar poate fi obținut și acasă, cu forțele proprii, în doar câteva minute, fără a pierde din eleganță și stil.

Citește și: Scapă de prejudecăți: 6 tunsori scurte pentru femeile care vor cu adevărat o schimbare!

Tunsori scurte cu breton

Cele mai originale tunsori scurte sunt asociate în primul rând cu individualitatea, naturalețea și spontaneitatea fiecărei femei. Un asemenea look va surprinde și va încânta, va inspira și va atrage priviri, atât a femeilor interesate de decizia ta, cât și a bărbaților fermecați de atâta îndrăzneală.

Simplitatea, naturalețea, haosul bine gândit, culorile amestecate, tehnicile neobișnuite de aranjare a părului sunt principalele tendințe ale acestui sezon.

Combinația dintre soluțiile clasice și spontaneitatea modernă, s-a cristalizat în tunsoarea Carre, care datorită versatilității sale, este mai în vogă ca niciodată în acest sezon. Trebuie să menționăm și interpretările clasice ale tunsorii, și anume varianta asimetrică și bob carre, dar și cele ultra moderne, de exemplu tunsoarea bob scurt cu breton drept sau rupt.

Citește și: Demonstrat științific: 7 tunsori care te întineresc cu 10 ani!

Tunsori scurte pentru femei trecute de 50 de ani

Totuși, cireașa de pe tort în acest sezon rămâne așa numita „carre pe picior”, care poate fi adaptată atât pentru viața de zi cu zi, cât și pentru ocazii deosebite. Apropo, o asemenea tunsoare e ușor de coafat chiar și dacă ai părul aranjat în bucle.

În topul popularității a intrat și tunsoarea bob cu variația sa spectaculoasă – bob carre, ce nu necesită ajustări frecvente și îți permite să experimentezi cu culoarea și stilul.

Dacă ești o doamnă elegantă, cu un stil mai conservativ, îți recomandăm să încerci o tunsoare bob netedă, până la nivelul inferior al urechilor. Iar dacă ești sau te simți tânâră și gata de aventură, de ce să nu încerci o coafură bob asimetrică, cu șuvițe dezordonate și rupte.

Citește și: Părul mediu și lung: 18 modele de tunsori pentru femei 50+

Tunsori asimetrice păr scurt

După un 2020 foarte complicat și depresiv din multe puncte de vedere, o tunsoare scurtă, asimetrică te poate ajuta să-ți reîncarci bateriile și să-ți revitalizezi aspectul. Asimetria este o opțiune super actuală pentru cei care sunt obosiți de monotonia și rutina cotidiană și sunt ispitiți de creativitate și experimente.

Asimetria poate fi realizată atât prin tranziții netede, cât și pe seama unor șuvițe deranjate sau zdrențuite. În principiu, asimetria poate fi aplicată tuturor tunsorilor scurte, spre deosebire de cele lungi, începând cu pixie, bob, garcon și terminând cu sasson, page sau carre. Chiar și bretonul asimetric îți poate schimba radical look-ul. Nu ezita să experimentezi.

Apropo, în 2021 sunt la modă tonurile luminoase, în special nuanțele de roz, albastru, violet, vișiniu, azuriu și tehnicile de vopsire ombre, babylights, balayage.

Citește și: 13 tunsori șarmante, potrivite femeilor cu păr mediu, trecute de 40 de ani!

Tunsori scurte la modă femei

Tunsorile scurte, deranjate și asimetrice sunt o adevărată comoară pentru femeile care preferă un mod de viață activ și un machiaj inspirat, ce le subliniază trăsăturile expresive ale feței.

Cineva ar putea spune că acest lucru este imposibil, dar în 2021 există tunsori scurte la modă, care nu necesită deloc aranjare, de exemplu, tunsoarea sasson.

Tunsori fără aranjare

Dacă din start este făcută corect, ulterior va fi suficient să-ți speli și să-ți usuci părul pentru a arăta impecabil. Dar, te atenționăm că trebuie să apelezi la un adevărat profesionist, fiindcă un coafor de rând, banal, nu se va descurca cu sarcina respectivă.

Apropo, astfel de tunsori scurte pentru femei se potrivesc de minune femeilor scunde și deținătoarelor de urechi ușor decolate. Unii stiliști susțin că coafura sasson arată bine și pe femei cu părul ondulat, iar buclele dense îmbinate cu o structură dreaptă e tot de ce ai nevoie pentru o versiune corectă și laconică a acestei coafuri.

Citește și: Îndrăzneț și seducător: 14 tunsori pixie pentru femei de toate vârstele!

Modele de tunsori păr scurt

O variaței a tunsorii sasson este coafura paj, care nivelează armonios forma feței și diferă de prima doar prin tranziția dinspre breton spre restul părului. Chiar și dacă nu te poți lăuda cu un oval perfect al feței, totul poate fi corectat cu un breton potrivit.

O altă modalitate de a arăta îndrăzneț, contemporan și exclusivist este tunsoarea pixie, sau tunsoarea garcon, în dependență de preferințe. Acestea vor adăuga prospețime, spontaneitate și dârzenie look-ului tău, mai ales dacă sunt alcătuite din șuvițe colorate, asimetrice și rupte.

Tunsori foarte scurte pentru femei

Tunsorile foarte scurte, în stil băiețesc, sunt reprezentate în acest sezon de așa numită tunsoare “arici” și tunsoarea garcon. Lungimea extrem de scurtă nu va fi o problemă pentru o femeie cu adevărat sigură pe sine, elegantă și independent de părerile și judecățile altora.

Printre altele, asemenea tunsori pot fi  observate pe femei în vârstă, nu doar din cauza faptului că părul devine mai subțire și rar cu timpul. O tunsoare scurtă este, mai întâi de toate, un simbol al tinereții.

Tunsori tinerești păr scurt

Ce poate fi mai îndrăzneț decât o tunsoare bob, pixie sau paj cu păr ras? S-ar putea ca aceste opțiuni să fie mai puțin potrivite pentru birou, dar dacă prejudecățile și stereotipurile nu te afectează, asta e opțiunea ideală pentru tine.

Nu uita de tunsoarea mohawk. Dacă ești o femeie sigură pe sine și dornică de experimente, nu renunța la placerea de a încerca cele mai originale tunsori pentru că trăim viața o singură dată și ar fi păcat să nu le încerci.