Îmbătrânim frumos: 5 lucruri simple, care te vor ajuta să arăți fresh după 50 de ani

Cu toții îmbătrânim mai devreme sau mai târziu, doar că unii o fac frumos, iar alții nu prea.

Termenul „better aging” (trad. îmbătrânire mai bună) a apărut recent datorită pionerului în domeniul biologiei îmbătrânirii, Jacque Proust. Filosofia acestui concept este foarte simplă: trebuie să acceptăm faptul că îmbătrânirea este inevitabilă. Asta înseamnă că nu trebuie s-o mascăm, ci s-o „servim frumos”.

Adeptele îmbătrânirii frumoase nu renunță la procedurile cosmetice și nu aruncă rujul roșu când împlinesc 50 de ani. Pur și simplu, ele nu încearcă să arate mai tinere decât sunt acoperind ridurile cu un strat gros de fond de ten, ci își găsesc remediile de îngrijire potrivite vârstei. Vrei să știi și tu cum poți îmbătrâni frumos?

1. Adoptă un stil de viață sănătos

Adeptele „better aging” luptă cu cauza și nu cu urmarea, iar asta înseamnă că ele nu încearcă să-și netezează fața cu injecții. Fumatul, alcoolul, stilul sedentar de viață – toate acestea ne afectează starea pielii. Astfel apar mai repede ridurile, iar kilogramele în plus pun presiune pe articulații. Ai observat că cei care practică sportul regulat arată mai bine, iar cei cu multe kilograme arată mai în vârstă? Baza better aging este activitatea fizică, iubirea de sine și vizitele regulate la medic.

2. Gândește pozitiv

S-au scris mii de cărți despre psihosomatică și puterea minții. Respectiv, dacă credem că suntem bătrâni și neputincioși asta se va reflecta și în aspectul nostru exterior. Better aging îndeamnă să te accepți așa cum ești cu fire albe, cu riduri și pete de pigmentație. Este normal. Nu poți lupta cu timpul. Este mult mai plăcut să petreci timpul cu o persoană pozitivă decât cu una care se teme să zâmbească ca să nu-i apară un rid în plus. Cercetătorii coreeni de la Universitatea Națională din Seul și de la Universitatea Yonsei au analizat în cadrul unui studiu relația dintre gândire și longevitate. Drept urmare, s-a demonstrat că oamenii tineri în suflet își păstrează mintea clară și memoria bună până la adânci bătrâneți.

3. Îngrijește-te

Hidratarea și hrănirea pielii nu este un capriciu, ci o necesitate. Filosofia noului trend presupune grija față de fiecare celulă a organismului nostru. Crema trebuie să fie aplicată nu doar pe față, ci și pe gât, pe lobii urechilor și pe genunchi. În ceea ce privește, procedurile cosmetice, optează pentru cele ce stimulează regenerarea naturală a țesuturilor și nu pentru umplerea și netezirea acestora în mod artificial.

4. Protejează-te de soare

Jacque Proust acordă o atenție sporită acestui fapt. Crema cu protecție SPF trebuie să fie cu noi nu doar vara, ci și iarna. Razele ultraviolete sunt prezente anul în jur și ele sunt cele ce stimulează procesul de îmbătrânire.

5. Ce faci cu firele albe?

Adeptele better aging nu o să te arate cu degetul dacă o să-ți acoperi firele albe, la fel și dacă o să renunți să faci asta. Acest trend este despre alegerile care ne plac și care ne țin împăcate. Vrei un păr brunet? Nicio problemă. Vrei să porți părul cărunt? La fel!