Igiena capului: Respectă aceste 7 reguli dacă vrei să nu-ți mai cadă părul!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Majoritatea femeilor își îngrijesc părul acasă. Dar știi oare cum să îți îngrijești părul corect? Iată câteva sfaturi de la un grup de stiliști profesioniști datorită cărora părul tău va fi întotdeauna dens și strălucitor.

Cât de des se spală părul?

Aici părerea stiliștilor s-a împărțit. Unii afirmă că părul trebuie spălat o singură dată pe săptămână, pentru a nu-l deteriora. Alții susțin că părul trebuie spălat în fiecare zi pentru a-l menține curat și sănătos. Adevărul e că părul trebuie spălat atunci când este murdar. Dar de două ori! Iată de ce.

De ce să-ți speli părul de două ori?

Dacă simți că părul tău este gras, uleios și plin de fixativ – aplică șamponul de două ori. Prima oară pentru îndepărtarea grăsimii și murdăriei, iar a doua oară pentru curățarea pielii de pe cap. Nu-ți fie frică, două spălări nu-ți vor face nici un rău, dacă șamponul e de calitate.

Cum să-ți speli corect părul?

Aplică câteva picături de șampon și masează capul ușor. Masează doar rădăcinile părului, nu și pielea capului. Masajul trebuie să fie lent și ușor. Petrece vârful degetelor de-a lungul liniilor de masaj, de la frunte până la ceafă și de la creștet până la vârfuri. Nu îl masa de parcă speli o pereche de șosete. De fiecare dată când atingi părul, inevitabil îl deteriorezi.

Cum să aplici balsamul și șamponul?

Atenție, șamponul se aplică NUMAI pe piele și la rădăcini. Spuma care se scurge e suficientă pentru a curăța restul părului. O astfel de tehnică protejează vârfurile de uscare și despicare. Pe de altă parte, oricât de mult ți-ai dori un păr mătăsos pe toată lungimea, NU aplica balsamul pe rădăcini – balsamul înfundă porii de pe pielea capului și poate provoca iritații și mâncărimi.

Apă caldă sau apă rece?

Nu îl spăla cu apă fierbinte. Temperaturile înalte stimulează glandele sebacee, făcându-le să producă exces de sebum, care duce la îngrășarea rapidă a părului și la diferite afecțiuni cutanate. În timpul spălării, apa caldă deschide porii, curățând pielea de praf și impurități. Iar apa rece îi închide. Prin urmare, părul trebuie spălat cu apă caldă și clătit cu apă rece.

Cum se piaptănă părul?

Părul se piaptănă înainte de spălare. Dacă nu îți piepteni părul înainte de spălare, firele se vor încâlci și va trebui să le desfaci pentru a te da cu șampon. Ceea ce va duce la deteriorarea lor. Și nu-l pieptăna în timp ce îl usuci, deoarece părul e deosebit de fragil când e ud. Folosește piepteni cu dinți moi: silicon, peri naturali sau plastic. Fierul și lemnul deteriorează podoaba capilară. Și nu uita să speli pieptenii cel puțin o dată pe lună.

Cum se usucă părul?

Nu te coafa dacă ai părul umed. Instrumentele de coafare pot deteriora părul dacă firele nu s-au uscat complet. Nu uita că temperatura de încălzire a fierului ondulat variază de la 60 la 200 de grade Celsius. În acest fel, poți încălzi apa de pe păr până la temperatura fierberii, generând arsuri și inflamații ale pielii, soldate cu deteriorarea părului.

Citește și: Fă-ți părul să crească mai repede: 5 măști pentru un păr sănătos și frumos!