
Fiind frizeriță de mai bine de 15 ani, am observat că imaginea unei femei depinde de câțiva factori: starea tenului, greutatea, stilul de viață, stilul vestimentar, mentalitatea și, bineînțeles, coafura.
Dar astăzi vom discuta despre ultimele două, deoarece multe femei le trec cu vederea. Din acest motiv, avem femei de 50 de ani care sunt tinere și stilate și femei de aceeași vârstă care s-au înscris prematur în rândul bunicuțelor. Dar care e diferența dintre ele?
În primul rând e vorba de coafură. Vrem, nu vrem, tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit și coafat, degeaba te-ai mai îmbrăcat delicat.
Părul (coafura, culoarea) joacă un rol cheie atunci când vorbim de percepția feței. Dacă vrei să-ți schimbi înfățișarea, începe cu schimbarea coafurii, fiindcă marile schimbări încep de la păr. Probabil ai observat asta pe propria piele sau pe prietenele tale. O tunsoare nouă poate transforma complet chipul unei femei.
Pe de altă parte, odată cu înaintarea în vârstă corpul nostru suferă diferite modificări. Se schimbă tonalitatea pielii, culoarea părului, starea tenului etc. Până și forma feței are de suferit. De regulă, conturul feței se estompează și partea inferioară a feței devine vizual mai grea. Pleoapele, obrajii și bărbia se îndreaptă în jos, iar mandibula devine masivă. Într-un final, arăți mai bătrână.
Toate aceste modificări firești, dar neplăcute, pot fi diluate cu ajutorul coafurii. În cazul dat, adăugând volum pe creștet, pentru a echilibra imaginea. Prin urmare, nu ezita să consulți un stilist. Secretul tinereții se ascunde în coafură.
În al doilea rând, e vorba de mentalitate. Mai simplu vorbind, de zâmbet. Zâmbetul nivelează o parte din cutele care te îmbătrânesc, în special cele din colțurile gurii și cele nazolacrimale. De altfel, persoanele mohorâte inevitabil arată mai bătrâne.
Un studiu realizat încă în anul 2011 a demonstrat că atunci când zâmbesc, oamenii par mai tineri decât sunt în realitate. În cadrul experimentului, un grup de respondenți a trebuit să evalueze vârsta diferitor persoane.
Fotografiile au fost amestecate, astfel încât aceeași persoană apărea în poze de 2 ori, o dată cu o expresie fericită a feței și o dată cu o expresie neutră, plicticoasă. Cercetătorii au descoperit că vârsta fețelor zâmbitoare a fost subestimată în medie cu 2 ani.
Citește și: Coafuri care întineresc: 5 tunsori stratificate pentru femei trecute de 50 de ani!