Iată de ce japonezele au un păr atât de frumos: 4 reguli pe care nu le încalcă niciodată!

Dens, neted și strălucitor – nu știu dacă japonezele își dau seama cât sunt de norocoase. Femeile din Țara Soarelui Răsare întotdeauna au avut un păr bogat și sănătos. Dar care este secretul lor? Asami Kaminoto, expertă în cosmetice naturale japoneze, dezvăluie toate secretele lor.

Reguli pentru îngrijirea părului

Regula 1 – Ești ceea ce mănânci!

Atunci când părul se usucă și își pierde netezimea de odinioară, începem să îl tratăm. Uleiuri, creme, balsamuri, măști, seruri, săpunuri și alte minunății. Dar principalul motiv care determină deteriorarea părului este nutriția. Ești ceea ce mănânci. Dacă dieta ta conține mult zahar, alimente grase, prăjite sau picante, părul tău va arăta corespunzător. Și invers.

Japonezii au un regim alimentar foarte echilibrat, bazat pe fructe de mare, leguminoase și produse vegetale. Toate sunt bogate în proteine sănătoase, care sunt esențiale pentru structura părului.

Un alt ingredient important în dieta zilnică a lor este peștele, care conține acizi grași esențiali. Consumul de pește accelerează regenerarea pielii capului, normalizarea starea stratului lipidic al părului și stimulează secreția de elastină și colagen, esențiale pentru sănătatea lui. Dieta este completată de alge, soia, cereale, nuci, anghinare, sfeclă, spanac și leguminoase. Toate întăresc structura părului și mențin o strălucire sănătoasă.

De asemenea, În Japonia, sunt populare suplimentele alimentare sub formă de colagen și biomodulatori, care îmbunătățesc sănătatea părului, cât și consumul de vitamine și oligoelemente precum zinc, seleniu, magneziu și calciu.

Regula 2 – Îngrijește părul nu numai din interior, ci și din exterior!

Japonia este țara inovațiilor, inclusiv în medicină și cosmetologie. În Japonia, cerințele față de produsele cosmetice pentru păr și ten sunt foarte mari. Standardele de calitate sunt incontestabile și aproape fiecare produs cosmetic pentru îngrijirea părului are proprietăți medicinale.

Aproape fiecare marcă se poate lăuda cu o compoziție naturală, fără sulfați, fosfați și alte chimicale. Oricine a folosit șampoane fără sulfați știe că nu fac destulă spumă. Pentru a compensa aceste neajuns, japonezii au creat o perie de masaj din cauciuc, care ajută la distribuirea șamponului. O folosește aproape toată lumea, chiar și bărbații.

De asemenea, majoritatea produselor japoneze pentru păr conțin squalane, o grăsime de origine animală. Ea este asemănătoare cu mantaua hidrolipidică a pielii, prin urmare balsamurile și măștile cu squalane sunt foarte utile pentru pielea capului.

Și un alt ingredient popular în produsele cosmetice asiatice este uleiul de argan. Uleiul de argan este considerat un remediu ideal pentru părul subțire și rar, cât și pentru vârfuri despicate.

Regula 3 – Nu uita de tradiții!

Japonia e o țară uimitoare, țara în care inovația merge braț la braț cu tradițiile milenare. Iar obiceiurile seculare de îngrijire a părului nu au dispărut nicăieri. Principalul ingredient la care apelează japonezele sunt florile de camelii.

În cultura asiatică, în special în China și Japonia, Camelia este considerată o plantă indispensabilă pentru doamnele care suferă de tulburări emoționale sau sunt expuse la stres. Dar nu ne interesează partea energetică, ci conținutul ei.

Uleiul din flori de camelie conține proteine ​​și acid oleic, care pătrund în structura părului, îl netezesc și adaugă volum. De aceea, părul femeilor japoneze este atât de mătăsos și reflectă bine lumina. Uleiul se aplică pe vârfuri, dar nu și la rădăcini. Așteaptă 30 de minute, apoi spală-ți părul cu șampon.

De asemenea, pentru a vindeca părul obosit și uscat, asiaticii pregătesc o infuzie din hibiscus, ceai verde și oțet de mere. Un astfel de cocktail reglează conținutul de grăsime și procesele metabolice, hidratează buclele și reține umezeala în ele.

Regula 4 – Un somn sănătos pentru un păr frumos

Somnul întinerește și părul și tenul. Literalmente. O femeie odihnită nu doar arată, ci și este mai tânără, deoarece procesul de îmbătrânire încetinește cu 12%. Iar părul capătă o strălucire naturală și un aspect sănătos.

De asemenea, este important pe ce dormi. Japonezele dorm pe fețe de pernă din mătase – astfel încât părul să nu se agațe de nimic, să nu se încurce și să nu se rupă.

Citește și: Stiliștii au numit 5 motive pentru care franțuzoaicele arată atât de bine la 60+