Iată de ce ai părul fragil și uscat: 5 greșeli care îți usucă părul!

Hidratarea pielii este cea mai bună modalitate de a avea grijă de frumusețea ei. Dar cu părul, lucrurile stau diferit. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi despre hidratarea părului este că un păr ud înseamnă un păr slab.

De îndată ce apa ajunge pe păr, moleculele de apă pătrund în interiorul folicului pilos (săculeț care înconjoară rădăcina firului de păr) și provoacă inflamarea acestuia. În consecință, foliculii de păr încep să crească și să crape.

Iar atunci când părul se usucă, foliculii revin la dimensiunea normală, numai că deformați și slăbiți. În consecință, părul devine fragil, sensibil și neascultător. Asta nu înseamnă că nu trebuie să îl speli, dar pentru a menține părul sănătos, încearcă să nu faci aceste 5 greșeli.

1. Nu aștepta ca părul să se usuce

Un păr ud înseamnă un păr slab. Cu cât mai mult timp stai cu părul ud, cu atât îl slăbești mai tare. Oamenii de știință numesc acest fenomen hidro-oboseala părului. Pentru a preveni hidro-oboseala, șterge-ți părul după ce te speli și nu aștepta să se usuce singur. De asemenea, îți recomandăm să folosești balsamuri și seruri de protecție a părului.

2. Nu-ți pieptăna părul când e ud

Părul se piaptănă înainte de spălare, începând cu vârfurile și terminând cu rădăcinile. Dacă nu îți piepteni părul înainte de spălare, firele se vor încâlci și va trebui să le desfaci pentru a te da cu șampon. Ceea ce va duce la deteriorarea lor.

Iar dacă vrei un păr sănătos și voluminos, nu-l pieptăna în timp ce îl usuci, deoarece părul e deosebit de fragil când e ud. De asemenea, alege piepteni cu dinți largi și moi, confecționați din silicon, peri naturali sau din plastic, pentru că fierul și lemnul deteriorează firele de păr.

3. Nu-ți prinde părul în coadă când este ud

Părul se întinde mai ușor când e ud și presiunea nu se simte atât de tare. Dar consecințele nu vor trece neobservate când părul se va usca. Mai devreme sau mai târziu, te vei trezi cu fire fragile și uscate. Prin urmare, usucă-ți părul înainte să-l coafezi. Și fii atentă ce accesorii folosești.

Accesoriile metalice deteriorează părul și pielea capului. În schimb, benzile elastice din silicon, care mențin șuvițele datorită formei, nu datorită tensiunii, îți vor proteja podoaba capilară.

4. Nu te coafa dacă părul e umed

Instrumentele de coafare pot deteriora părul dacă firele nu s-au uscat complet. Nu uita că temperatura de încălzire a fierului ondulat variază de la 60 la 200 de grade Celsius. În acest fel, poți încălzi apa de pe păr până la temperatura fierberii, generând arsuri și inflamații ale pielii, soldate cu deteriorarea părului.

5. Nu folosi uleiuri pentru protecție solară

Ai grijă cu uleiurile care asigură protecția termică a părului. Unele uleiuri au un prag de ardere scăzut. Aceasta înseamnă că, atunci când sunt încălzite, pot crea tensiune suplimentară și pot îngreuna pieptănarea părului. Pentru a dilua acest efect, ele trebuie combinate cu balsamuri de păr.

Citește și: Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)