Iată cum trebuie să arăți la pensie! 7 sfaturi care te vor face mai tânără

Standardele de frumusețe și cultul tinereții promovat de mass-media a stricat viața multor femei. Femeile au ajuns să fie îngrozite de bătrânețe. Și nu atât de felul cum se simte bătrânețea, cât de felul cum bătrânețea arată. În zadar, deoarece fiecare vârstă are farmecul ei. Caroline Labouchere din SUA își acceptă vârsta și arată prin exemplul ei cât este de important să ai grijă de corpul tău. Iată care sunt secretele ei.

1. Protejează-te de soare

Expunerea la soare este benefică pentru sănătate, deoarece razele solare reprezintă o sursă naturală și abundentă de vitamina D, iar asta înseamnă mai multă energie, dinți mai sănătoși și un risc redus de apariție a cancerului. Totodată, statul la soare este periculos din cauza razelor ultraviolete, care afectează elasticitatea pielii și pot provoca melanoame. Prin urmare, dacă vrei să faci o baie de soare în aer liber, nu uita să folosești cremă pentru protecție solară SPF 30-50, să folosești ochelari de soare și să-ți acoperi capul.

2. Nu atinge fața și părul

Nu atinge fața după ce te machiezi. Nu-ți șterge fruntea fără motiv, nu pune mâna pe nas, nu te scărpina la ochi când nu e cazul, nu roade unghiile etc. Mâinile se murdăresc, iar murdăria trece pe față. Microbii și bacteriile provoacă erupții cutanate și accelerează deteriorarea pielii. În plus, machiajul se usucă în timpul zilei și fiecare atingere lasă urme. Nu e nevoie să explic ce se întâmplă cu umbrele și rimelul când pui mâna pe ochi.

3. Mănâncă semințe de in

Semințele de in conțin acizi grași Omega 3, lignani și mucilagiu, care contribuie la sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. Un studiu publicat în revista British Journal of Nutrition a demonstrat că persoanele care au consumat zilnic câte o jumătate de linguriță de Omega 3 timp de 6 săptămâni aveau pielea mai netedă, mai elastică, mai puțin inflamată, iar părul și unghiile mai strălucitoare, decât persoanele care nu au consumat acest ingredient.

4. Consumă retinol

Caroline își tratează pielea cu retinol, o formă a vitaminei A, ce se regaseste în produse de origine animală precum carnea, ouăle, produsele lactate sau peștele, dar se vinde și sub formă de aditivi alimentari și produse cosmetice. Vitamina A încetinește îmbătrânirea tenului, are un efect vitaminizant și revigorant asupra pielii și o menține elastică. Printre alimentele bogate în retinol se numără ficatul de vită, anghila, peștele, brânza de capră și gălbenușul de ou.

5. Relaxează-te

Stresul este un adevărat combustibil pentru riduri, nu întâmplător li se spune riduri de expresie. Dacă ești întotdeauna îngrijorată, liniile stresului și anxietății se vor imprima pe fața ta. Fii relaxată, zâmbește ori de câte ori ai ocazia. Starea emoțională și expresiile faciale sunt interconectate. Încearcă să-ți controlezi mușchii feței și respirația atunci când ești stresată și grija va trece mai repede.

6. Bea ceai

Ceaiul Rooibos îmbunătățește calitatea somnului, are proprietăți antiinflamatorii, diminuează stresul oxidativ (care contribuie la acumularea grăsimii pe abdomen), este o sursă bună de polifenoli (care protejează pielea de îmbătrânirea prematură), reduce colesterolul în sânge și combate excesul de estrogen (care duce la schimbări de dispoziție și stres).

7. Lasă pielea să se odihnească

Cel puțin o zi pe săptămână fără machiaj. Tenul tău merită o detoxifiere săptămânală. Fără machiaj – numai hidratare, nutriție și protecție.

Citește și: Monica Bellucci: La 50 de ani nu mai contează cum arăți, ci ce simți!