Iată cum trebuie să arăți la pensie: 18 femei elegante trecute de 70 de ani!

Sunt elegante, sunt frumoase, sunt tinere, deși aproape toate au peste 70 de ani. Hai să vedem cine sunt ele și cum le reușește acest lucru. Secretul lor e mai simplu decât pare la prima vedere.

1. Helen Mirren

Laureata Premiului Oscar pentru rolul reginei Elisabeta a Angliei, calcă întotdeauna sigur pe covorul roșu, deși are tocmai 76 de ani. Și întotdeauna arată impecabil. Actrița recunoaște că nu a fost niciodată o mare amatoare de sport, dar face gimnastică timp de 15 minute în fiecare zi. Doar 15 minute, în schimb, de mai bine de jumătate de secol.

2. Meryl Streep

La 72 de ani, actrița se poate lăuda cu 3 Premii Oscar, 21 de nominalizări și un stil absolut impecabil. Meryl niciodată nu s-a axat pe ținute atunci când ieșea în public, dar arăta întotdeauna elegant, grațios și feminin. Chiar și când era surprinsă pe stradă. Meryl nu și-a făcut niciodată operații plastice, nu a urmat diete (decât pentru roluri) și se distinge printr-o frumusețe nobilă și naturală.

3. Sophia Loren

În 2006, Sophia Loren a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume. La acel moment italianca avea 72 de ani. Astăzi Sophia are 87 și în continuare încearcă să-și mențină statutul. Ea afirmă că secretul său constă într-un somn sănătos (8 ore pe zi, și se culcă nu mai devreme de ora 9), într-o dietă mediteraneană echilibrată și în bună dispoziție.

4. Jane Fonda

Jane Fonda are 84 de ani, dar arată de 55. Actrița nu ezită să poarte rochii mulate, ce ajung până la linia genunchilor și ținute expresive, pe care nu au curajul să le îmbrace nici măcar unele doamne de 40 de ani. Jane dezvăluie că secretul său constă într-un mod de viață activ și nu trece nici măcar o zi fără să facă aerobică.

5. Catherine Deneuve

Frumoasa franțuzoaică de 78 de ani este o adevărată întruchipare a delicateții și farmecului francez. Catherine nu încearcă să arate mai tânără, ci își acceptă vârsta cu demnitate, îmbătrânind frumos și subliniindu-și frumusețea inteligent.

6. Jessica Lange

Deși are 72 de ani, dubla laureată a Premiului Oscar a rămas la fel de elegantă și plină de viață ca acum 50 de ani. Jessica nu încearcă să pară mai tânără, ci dimpotrivă, se îmbracă strict și luxuriant. Ținutele ei sunt întotdeauna impecabile. Iată ce înseamnă gust absolut.

7. Sofia Rotaru

Cântăreața de origine română este considerată regina muzicii pop în țările Europei de Est. Ea e cunoscută atât pentru vocea sa lirică, cât și pentru sex appeal. Ce-i drept, spre deosebire de colegele sale din Occident, Sofia a cam exagerat cu vizitele la plasticieni.

8. Carmen Dell’ Orefice

Carmen Dell’ Orefice este un model de 90 de ani, demn de urmat pentru toată lumea. Actrița americană, care de altfel este și doctor în arte, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai lungă carieră în calitate de model de podium. Carmen defilează până în prezent și își evidențiază vârsta frumos, având un păr cărunt, strălucitor și o privire enigmatică și ademenitoare.

9. Christie Brinkley

Unica femei din clasament care încă nu a împlinit 70 de ani. Fotomodela americană e considerată una din cele mai atrăgătoare modele din toate timpurile, apărând pe copertele a peste 500 de reviste de modă. Christie se pare că nu știe cum e să îmbătrânești, deoarece la ai săi 67 de ani, arată în continuare de 40. Actrița dezvăluie că acest lucru se datorează genelor și modului activ de viață.

10. Susan Sarandon

Pe lângă frumusețea exterioară, Susan Sarandon e cunoscută pentru activismul său social și politic. Și nimic nu înfrumusețează o femeie mai bine decât încrederea în sine și un sistem bine pus la punct de valori. Chiar dacă femeia are 75 de ani.

11. Jane Seymour

Jane Seymour a fost una din iubitele lui James Bond, în celebra serie de filme despre spioni. Și cunoaștem bine că acest rol e acordat celor mai senzuale și atrăgătoare femei. Astăzi, Jane are 71 de ani și în continuare se poate lăuda cu o frumusețe de invidiat.

12. Michele Mercier

Michele Mercier e o actriță de film francez, vedeta seriei de filme “Angelique, marquise des anges”, care au făcut-o renumită în întreaga lume. Acum, Michele are 84 de ani și ne demonstrează tuturor că eleganța nu dispare odată cu vârsta.

13. Joan Collins

Celebra actriță britanică a debutat pe marile ecrane cu 68 de ani în urmă. Astăzi, Joan are 88 de ani și e la fel de grațioasă ca înainte. Actrița a fost căsătorită de 5 ori, iar ultimul său ales era mai tânăr cu 32 de ani.

14. Diane Keaton

Laureata Premiului Oscar arată foarte de bine la 76 de ani, chiar dacă din 2011 a luptat cu cancerul și a reușit să-l învingă. Între-timp a mai reușit să devină ambasadoarea brandului L’oreal.

15. Sigourney Weawer

“Regina Science Fiction-ului” recunoaște că nu o interesează moda și aparițiile pe covorul roșu. Spre deosebire de Joan Collins, ea e căsătorită din 1984 cu același bărbat și se menține în formă la 72 de ani doar de dragul ei și al lui, și nicidecum pentru presă.

16. Charlotte Rampling

Deși e o actriță cu renume mondial, la fel ca Sigourney Weaver, Charlotte se poartă destul de modest. Cu toate că arată impecabil la ai săi 76 de ani, Charlotte nu dă nimănui sfaturi de frumusețe, nu încearcă să-și transforme imaginea în brand și să câștige capital pe seama aspectului său.

17. Oprah Winfrey

Doamna de fier a televiziunii mondiale trebuie să arate întotdeauna impecabil, deși recent a împlinit tocmai 68 de ani. De-a lungul carierei sale, indiferent de stil, coafură, ținută, dacă era slabă sau plinuță, Oprah a rămas mereu fermecătoare și inteligentă.

18. Carolina Herrera

Frumoasa creatoare de modă din Venezuela are 82 de ani. Carolina a fost timp de 12 ani stilista lui Jacqueline Kennedy, iar în 1980 și-a creat propria casă de modă – Carolina Herrera New York.

Citește și: Stilul nu are vârstă: Iată ce să porți la 60+ ca să nu arăți ca o bunicuță