Iată cum trebuie să arăți la 60+: 15 modele de tunsori care te vor întineri cu 10 ani!

Dacă ai 60 de ani, nu înseamnă că trebuie să-ți strângi părul în coc și să uiți definitiv de tunsorile stilate și elegante pe care le purtai acum 20 de ani. Bunicuțele contemporane arată mult mai tinere și mai frumoase decât bunicile lor și nu se sfiesc să poarte tunsori la modă, care le reflectă personalitatea. Hai să vedem împreună care sunt tendințele principale ale acestui sezon!

Tunsori pentru femei trecute de 60 ani

O tunsoare carre pentru păr mediu arată proaspăt, feminin și elegant. Coafura încadrează perfect ovalul feței, întinerește chipul și adaugă prospețime întregului look. Ea poate fi purtată atât cu breton, cât și fără. Însă după 60 de ani se recomandă prima variantă, deoarece bretonul maschează eficient ridurile de pe frunte, unul din principalele semne ale bătrâneții. În plus, bretonul adaugă îndrăzneală și expresivitate imaginii tale.

Coafura bob se potrivește de minune pe chipul oricărei femei, indiferent de vârstă, ten sau formă a feței. Ea poate fi asociată cu orice ținută și arată la locul său indiferent de context. Coafura bob e ceea de ce ai nevoie dacă vrei să-ți maschezi petele de vârstă, bărbia dublă și obrajii căzuți. Bretonul va ascunde ridurile, iar aranjarea stratificată va compensa lipsa de volum și îți va nivela forma feței.

Tunsori moderne pentru femei de 60 ani

Dacă părul tău și-a păstrat volumul și elasticitatea, nu e neapărat să te tunzi scurt. O tunsoare în valuri pentru păr mediu și un machiaj decent îți vor șterge lejer câțiva ani de pe chip. Femeia din imagine are 59 de ani, dar arată de 45. Doar gâtul îi trădează vârsta reală, dar poți depăși această problemă folosind o eșarfă.

O tunsoare bob alungit îți va nivela armonios ovalul feței, mascând ridurile de expresie, va adăuga volum părului și îți va permite să te coafezi diferit în fiecare zi. În pofida aparențelor, o astfel de tunsoare e lejer de coafat, se potrivește tuturor femeilor și poate fi corectată ușor, tăind doar capetele pentru simetrie și volum.

Tunsori scurte femei 60 ani

În general, stiliștii ne recomandă ca după 50-60 de ani să renunțăm la tunsorile pentru păr lung, în favoarea coafurilor pentru păr mediu și scurt, fiindcă părul își pierde din vigoare și elasticitate și nu mai e la fel de sănătos ca odinioară. Tunsoarea pixie e soluția ideală în acest sens, deoarece îți va întineri chipul și va adăuga volum părului tău (pe creștet și la rădăcină). E o tunsoare numai bună pentru femeile care vor să arate neobișnuit, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

Pixie nu solicită mult efort sau îndemânare la aranjare, în schimb arată modern, dârz, stilat și își păstrează bine forma. O tunsoare pixie cu volum, de o nuanță cenușie intensă, te va transforma într-o adevărată vedetă.

Tunsori femei 60 ani 2021

Un bob pentru păr scurt arată deosebit de feminin și armonios pe chipul unei femei de 60 de ani, datorită aranjării stratificate, ce dă volum suplimentar coafurii și nivelează atent trăsăturile feței. Bobul e ușor de coafat și arată foarte natural și romantic, datorită aspectului său ușor neglijent.

O tunsoare pixie-bob îmbină avantajele celor două coafuri, este universală, versatilă, se potrivește superb pe chipul oricărei femei, poate fi asociată cu orice ținută și cel mai important, maschează excelent ridurile de expresie, petele de vârstă și alte semne ale bătrâneții.

Coafuri pentru femei peste 60 ani

O tunsoare bob inversat este perfectă pentru doamnele cu păr subțire și rar. Aceasta arată feminin, stilat și contemporan, fiind numai bună pentru o doamnă energică și plină de viață. Coafura e ușor de întreținut și adaugă îndrăzneală și expresivitate oricărui look.

Un avantaj incontestabil al tunsorilor pentru păr lung este că ascund cutele, ridurile de expresie, pungile de sub ochi, petele maronii, capilarele pronunțate etc. Da, tunsorile pentru păr scurt împrospătează chipul, dar în același timp scot în evidență toate semnele bătrâneții. Iar tunsorile lungi le maschează. Dar pentru o astfel de tunsoare părul tău trebuie să fie într-o stare perfectă.

Coafuri păr scurt femei 60 ani

Tunsoarea bob este o opțiune universală, potrivită pentru toate vârstele și mai cu seamă pentru doamnele cu păr subțire și rar. O atenție deosebită merită tunsoarea bob rotund, care subliniază delicatețea și rafinamentul unei femei.

Această coafură arată super stilat și contemporan, întinerind chipul unei doamne cu 5-10 ani. Efectul este și mai pronunțat dacă alegi o nuanță deschisă, care să se potrivească bine cu tonalitatea tenului tău și să-ți împrospăteze chipul.

Frizuri femei 60 ani

Coafurile stratificate sunt deosebit de populare în ultimii ani, inclusiv în rândul femeilor 60+, pentru că sunt universale și versatile, iar imaginea pe care o creează este foarte variată, adică poate fi adaptată atât pentru ținute de seară, de birou, cât și ținute casual sau sport.

Avantajul tunsorilor în scări este că adaugă volum acolo unde este necesar și corectează vizual ovalul feței. O adevărată comoară pentru toate femeile, indiferent de morfologie și vârstă.

În concluzie putem spune că tunsoarea reprezintă un instrument foarte bun de întinerire și împrospătare a imaginii, atunci când este aleasă corect. Mai multe modele de tunsori poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: Stilată la 60 de ani: 10 modele de tunsori pentru bunicile care vor să țină pasul cu moda!