Iată cum trebuie să arăți la 50+: 15 coafuri care te vor face mai tânără

Femeile sunt frumoase indiferent de vârstă. Însă după 50 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Și cel mai ușor e să faci acest lucru cu ajutorul coafurii. O tunsoare corectă îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Trebuie doar să găsești modelul care ți se potrivește. Iată câteva modele elegante pentru doamne de 40-50 de ani.

Tunsori femei 50 ani păr scurt

Tunsorile scurte nu sunt o noutate în lumea modei, dar sunt o tendință absolută a ultimilor ani. Coafurile pentru păr scurt sunt stilate, practice, ușor de coafat și întineresc chipul oricărei femei.

Astfel de tunsori arată mult mai proaspăt decât tunsorile clasice pentru păr mediu și lung și îți vor da mai puține bătăi de cap la coafare. Printre tunsorile moderne pentru păr scurt se evidențiază pixie, pixie-bob, garcon și bob-carre.

Tunsori bob scurt femei 50 ani

Tunsorile bob asimetrice pentru păr scurt sunt îndrăznețe și elegante în același timp. O asemenea tunsoare corectează ovalul feței, maschează imperfecțiunile tenului, adaugă volum părului și îți va face chipul mai grațios. Mai ales variantele cu breton lung.

Iar dacă ai părul subțire și rar, această frizură este o adevărată comoară, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini, împrospătând în acest fel imaginea în ansamblu.

Tunsori femei 50 ani păr mediu

Dacă nu ești pregătită de schimbări radicale, poți accepta un compromis. De exemplu, o tunsoare modernă pentru păr mediu. Cea mai bună variantă este tunsoarea bob-carre.

Coafura a preluat volumul și delicatețea tunsorii bob și tranzițiile netede ale tunsorii carre. Ea poate fi atât netedă, cât și neglijentă, atât cu breton, cât și fără, și se potrivește atât femeilor tinere, cât și doamnelor mai în vârstă. În plus, e ușor de coafat, nu necesită corectări frecvente și arată tineresc.

Tunsori femei 50 ani păr lung

Dacă vrei să-ți ascunzi bărbia dublă și obrajii căzuți, vei avea nevoie de o tunsoare pentru păr lung. Bretonul ascunde ridurile, acneea și diluează imperfecțiunile pielii, iar aranjarea stratificată (mai puțin cea dreaptă) va compensa lipsa volumului și îți va nivela conturul feței.

Există o mulțime de variații ale acestei tunsori, dar dacă ai trecut de 50 de ani, îți recomandăm varianta cu breton, deoarece bretonul va ascunde ridurile de pe frunte și îți va face coafura mai versatilă.

Citește și: Machiajul ochilor: Aceste 2 greșeli te fac să arăți mai bătrână!